Kazeņu ievārījums

 16. augusts 2017 16:00 Recepte  skatījumi: 18825



Foto: Shutterstock.com


Kazenes izlasa, nomazgā. Uz ātras uguns maisot uzvāra cukursīrupu, vārot noņem melnās putas, ieber ogas, vāra ar pārtraukumiem 30 - 40 minūtes; 10 minūtes vāra; 10 minūtes ļauj stāvēt bez vārīšanas, tad atkal vāra, tā atkārto, kamēr ogas kļust smagas un grimst sīrupā, gatavu ievārījumu sapilda burkās, aizvāko, uzglabā sausā, vēsā vietā.

 

Recepte no grāmatas: Augļu, dārzeņu un sēņu konservēšana/Pēc 1938. g. Rīgā izdotā Mājturības leksikona.- Rīga: Līdums, 1992

Sastāvdaļas

1. Kazenes
2 kg
2. Cukurs
1 kg
3. Ūdens
1 glāze


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk