Kazeņu ievārījums

Vai kādreiz esi gatavojis kazeņu ievārījumu?
Laiks kazeņu ievārījumam!

FOTO: Shutterstock.com

Laiks kazeņu ievārījumam!

Sastāvdaļas

  • Kazenes - 2.kg
  • Cukurs - 1.kg
  • Ūdens - 1.glāze

 

Gatavošana:

 

Reklāma
Reklāma
  1. Kazenes pārlasa, nomazgā.
  2. Uz ātras uguns maisot, uzvāra cukursīrupu, vārot noņem melnās putas, ieber ogas, vāra ar pārtraukumiem 30 - 40 minūtes; 10 minūtes vāra; 10 minūtes ļauj stāvēt bez vārīšanas, tad atkal vāra, tā atkārto, kamēr ogas kļūst smagas un grimst sīrupā.
  3. Gatavu ievārījumu sapilda burkās, aizvāko, uzglabā sausā, vēsā vietā.

 

Recepte no grāmatas: Augļu, dārzeņu un sēņu konservēšana/Pēc 1938. g. Rīgā izdotā Mājturības leksikona.- Rīga: Līdums, 1992

Saistītie raksti