Mīkla ar ieraugu pīrādziņiem

 15. augusts 2009 19:00 Recepte  skatījumi: 15249



Foto no Iļģuciema maiznīcas arhīva


Gatavojot ieraugu, traukā ieberu pusi no paredzētā miltu daudzuma, pieleju uzsildītu pienu un atšķaidītu raugu un iemaisu pašķidru mīklu — ieraugu. Pārkaisu ar miltiem, pārklāju ar drānu un siltā vietā raudzēju apmēram stundu, pusotras.
Kad ieraugs tilpumā dubultojies, tam pievienoju atlikušos miltus, izšķīdinātu sāli, margarīnu vai augu eļļu, saputotu ar cukuru, olām un garšvielām, un samīcu. Mīcu tik ilgi, līdz mīkla ir vienāda, elastīga, atdalās no trauka malām un rokām. Tad mīklu pārkaisu ar miltiem, pārklāju ar drānu un siltā vietā raudzēju otrreiz 1,5-2 stundas. Raudzēšanas laikā mīklu 2-3 reizes atspaidu, lai atdalītos ogļskābā gāze, kas traucē rauga sēnīšu attīstību. Nevajag ilgi raudzēt, jo pārraudzēta mikla cepot izplūst, bet neceļas.
Gatavojot rauga mīklu, uz 1 kg miltu mēdzu pievienot 2-3 vārītus kartupeļus, tad mīkla ir irdenāka.

 

Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Olas
2 gab
3. Piens
1/2 l
4. Kviešu milti
1 kg
5. Raugs
50 g
6. 100g margarīns vai 50g augu eļļa
7. Cukurs
25 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk