Sviestā ceptas baravikas

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Izmanto vidēji lielas baravikas, kam apakšdaļa nav vēl zaļgana, bet balta, ola, milti, sviests, sāls.
Pagatavošana: Baravikas notīra, pie kam maziņās atstāj veselas, bet prāvākās pārgriež vairākās daļās, noskalo aukstā ūdenī, pārkaisa ar sāli un ļauj 15—20 minūtes sālīties. Tad tās tīrā linu drānā vai dvielī noslauka, apmērcē sakultā olā, apvārta miltos, un cep tad uz pannas sviestā brūnas no abām pusēm. Galdā pasniedz ar sparģeļiem.
 

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995  
(Oriģinālizdevums 1935)
 

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Baravikas
  • Olas
  • Milti
  • Sāls
  • Sviests