Tēju kokteiļu receptes! Veselībai un smukumam

Veselības, skaistuma, vitamīnu un citas tējas tu vari pagatavot pats. Tev tikai jāzina, kā pareizi šos tēju kokteiļus veidot.

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Klepus tēja
Ceļtekas lapas un māllēpes lapas liec pamatā pa divām daļām. Papildini ar vienu daļu gaiļbiksīšu ziedu, mārsila lakstu, nātres lapu, pelašķa ziedu un lapu. Vēl pieliec melnā plūškoka ziedus aromātam.

Sieviešu tēja
Labsajūtai un iekaisuma procesu mazināšanai. Pamatā ņem pa divām daļām baltās panātres un raspodiņa lakstu. Pieliec vēl kumelīšu ziedus, āboliņa ziedus (sarkano mazāk, balto vairāk), mazliet kliņģerīšu ziedu, nātru lapu un vīgriezes ziedu.

Skaistuma tēja
Sarkanā un baltā āboliņa ziedi, kliņģerītes un kumelītes ziedi, liepziedi. Pelašķa laksti (antibakteriāls efekts!), vīgriežu ziedi, vijolītes laksti. Pagatavo tēju, ko dzert, un vēl vienu uzlējumu, ko pievienot vannas ūdenim. Gulies vannā un baudi tēju! Ar šo tēju vari mazgāt arī seju — tikai tad pievieno vēl plūškoka ziedus, kas dezinficēs un darbosies pret iekaisumiem.

Vitamīnu tēja
Pamatā liec gaiļbiksītes lapas, nātres lapas un pelašķa lakstus. Garšai un smaržai pievieno kaltētas meža zemenītes. Vēlāk, rudens pusē, vari pielikt arī pīlādžus, krūmcidonijas, kaltētus burkānus, ābolus un brūklenes.

Atceries!
Zāļu tējas labāk dzert kursa veidā (7–10 dienas), ja gribi kaut ko ārstēt vai sevi sakārtot. Ilgāk nevajag, tad labāk tēju pamainīt.

Reklāma
Reklāma