Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 4/5
    Violeta Fodina

    Ļoti jauka daktere...Ginekoloģijas jomā un neauglības risināšanai...

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Utis. Priekš kam medmāsai tie kukaiņi vajadzīgi?

Meita vakarā stāsta, ka bērnudārza grupā šodien ienākusi medmāsa un pārbaudījusi bērniem galvas. Viņa grib zināt: "Kāpēc tās galvas jāpārbauda?" Stāstu par utīm, to oliņām, ka grūti tās iztīrīt no matiem, ja ir tur iemājojušas... Everita neizpratnē vaicā: "Un priekš kam medmāsai tie kukaiņi ir vajadzīgi?" Piedalies SEPT

Skatīt visus jokus

Baltais Eko

Dienas recepte

Kāpostu šniceles
Gatavojam restorāna cienīgu maltīti mājās!

Receptes » Pīrāgi, kūkas un maize

Slavenā torte Pavlova (gatavošana pa soļiem!) (1)

Recepte / Pīrāgi, kūkas un maize | Skatījumi 29462

Kārdinošā vasaras kūka Pavlova, kas ir nosaukta baleta prīmas Annas Pavlovas vārdā, ir kā dievišķīgs saputotu olu baltumu un svaigu ogu balets.

Foto: Gvido Kajons

Sastāvdaļas

1. Piens 460 gr
2. Pūdercukurs 220 gr
3. Kartupeļu ciete 3 tējkarotes
4. Vārītajam krēmam:
5. Salds krējums 200 gr
6. Olu dzeltenumi 5 gb
7. Cukurs 115 gr
8. Kartupeļu ciete 12 gr
9. Sviests 200 gr
10. Olas baltums 4 gb

Par šo kārdinošo desertu paldies varam teikt pavāram no Austrālijas Herbertam Saksam, kurš 1935. gadā viesnīcā Esplanāde pasniedza bezē cepumu desertu. Nostāsti vēsta, ka Herberts eksperimentējis gandrīz mēnesi. Kūkai dots slavenās balerīnas vārds. Viena no versijām stāsta, ka šefpavārs Sakss bijis sajūsmināts par Pavlovas sniegumu Austrālijā. Kāda cita leģenda apgalvo, ka Sakss iedvesmojies no Pavlovas gaisīgā un kruzuļotā baleta tērpa un radījis tā līdzinieku tortē. Savukārt Austrālijā uzskata, ka nosaukums Anna Pavlova radies netīšām. Dienā, kad viesnīcā pirmoreiz tika pasniegta bezē torte ar ogām un augļiem, kāds no kūkas baudītājiem iesaucies – tā ir viegla kā Pavlova!

 

Kūkas gatavošanu pa soļiem skati bilžu galerijā! 

Anna Pavlova

Padomi

ν Bezē cepumus nevis cep, bet žāvē mazā temperatūrā!

ν Bezē izcep iepriekšējā vakarā.

ν Ja cepšanas temperatūra ir par augstu, tad virspuse apdeg, bet iekšpuse paliek ķepīga.

ν Bezē masai var pievienot riekstus vai mandeļu skaidiņas!

ν Vārītā krēma vietā vari lietot putukrējumu vai biezpiena masu.

ν Pēc pagatavošanas ieliec kūku ledusskapī sastingt.

ν Sviests krēmam jāpievieno, lai tas būtu stingrāks un kūka vieglāk sagriežama.

ν Pavlovas kūka nav paredzēta glabāšanai – tā jāēd pēc iespējas ātrāk.

ν Kūku gatavo no vienas kārtas, lai būtu vieglāk sagriezt.

ν Pagatavo mazas pavlovas – izcep mazus bezē un liec vienu uz otra.

 

Annas Pavlovas torti gatavoja Avalon Hotel konditore Anna Šalakitska.

 

Autore: Kristīne Alberte, žurnāls Mūsmājas

Materiāls publicēts sadarbībā ar žurnālu Mūsmājas
Ienāc! www.musmajas.lv

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 13. Aug 2009 13:30



 

LAPAS KARTE