Sēņu salāti (ziemai!)

 12. augusts 2009 17:00 Recepte  skatījumi: 49991



Nomērcē un nomazgā sēnes (iesaku cūcenes).
Tās izvāra ūdenī ar garšvielām.
Kamēr sēnes vārās, nomizo burkānus, nomazgā un sarīvē uz sakņu rīves.
Nomizo sīpolus, sagriež salmiņos. Kad sēnes gatavas, tās sagriež salmiņos (var samalt gaļas mašīnā, ja grib smalkāk). Liek katlā, pievieno apceptus burkānus un sīpolus.
Sautē, kamēr gandrīz mīksti, tad pievieno sāli pēc garšas, garšvielas (lauru lapas, piparus), tomātu mērci un pavisam nedaudz eļļu.

Karstus salātus pildu burciņās, vākoju ciet.
Kad atdziest, novietoju pagrabā.
Var ēst kā piedevu pie otrajiem ēdieniem vai uz maizītēm.

Tiešām lieliski salāti! Lai jums labi garšo!

Sastāvdaļas

1. Garšvielas pēc gaumes un garšas
2. Burkāni
1 kg
3. Sēnes(cūcenes)
2 kg
4. Sīpoli
1 kg
5. Eļļa pāris karotes
6. Cukurs, ja vēlas
7. Tomātu mērce
1 burciņa


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk