Ķirbju salāti

 12. augusts 2009 9:00 Recepte  skatījumi: 10978


Foto: Rojs Maizītis


 

Kīrbjus sagriež šķēlītēs, nomizo, atdala sēklotni. Ar robotu sakņu nazīti sagriež četrstūrainos vai kubveida gabaliņos vai izveido lodītes ar dārzeņu dobjamo karotīti. Cukuru, ūdeni, etiķi savāra sīrupā, kam pieliek kanēļa miziņu un krustnagliņas. Sīrupā liek ķirbjus, vāra lēni, līdz ķirbji caurspīdīgi. Tad atdzesē, liek salātu traukos un pasniedz pie teļa gaļas, zivju, mājputnu, medījumu ēdieniem.

Sastāvdaļas

1. Kanēlis
1,5 g
2. Krustnagliņas
3 gab
3. Ūdens
150 g
4. Etiķis 3%
150 g
5. Cukurs
120 g
6. Ķirbji
300 g


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk