Aleksandra mīkla

 11. augusts 2009 20:00 Recepte


Visus minētos produktus ātri sastrādā par veltnējamu mīklu. 30 minūtes patur vēsumā. Tad mīklu izveltnē un ar veltņa palīdzību liek uz plāts, ar smailu nazi sadursta. Cep mēreni karstā krāsnī 25 - 30 minūtes. Aukstu noņem no plāts. Lieto tortēm, kūkām. No šā mīklas daudzuma var veidot 2 lielas un 2 mazas ripas.

 

Recepte no grāmatas: Pavārgrāmata/V. Gustava, I. Jansone. – Rīga: Liesma, 1977

Sastāvdaļas

1. Viena citrona miziņa
2. Milti
600 g
3. Cukurs
200 g
4. Sviests
400 g
5. 1naža gals smalkā kanēļa
6. Mīkla būs čauganāka, ja pieliks 1 tējk. cepamā pulvera


0 Pievienot komentāru

Kategorijas