Psihoterapeite Aina Poiša: Ar ko jārēķinās, ja gribi citas sievietes vīru

Ikdienā nereti sastopamies ar situācijām, kad sieviete iekāro precētu vīrieti. Ar ko jārēķinās, iesaistoties attiecībās ar vīrieti, kurš visbiežāk nekad nebūs tavs? Konsultē psihoterapeite Aina Poiša.
Diez vai vīrietis būs laimīgs, ja apzināsies, ka ir savākts. Tad agri vai vēlu vīrietis sāks domāt — vai tā ir mana izvēle, ka esmu šeit?

FOTO: Shutterstock.com

Diez vai vīrietis būs laimīgs, ja apzināsies, ka ir savākts. Tad agri vai vēlu vīrietis sāks domāt — vai tā ir mana izvēle, ka esmu šeit?

Ja gribi zagt citas sievas vīru

  • Jārēķinās ar to, ka šim vīrietim ir ļoti liela pievienotā vērtība, ko neveido tikai kopīgs īpašums un bērni. Tās ir attiecības, kas ir legalizētas, attiecības, kas maina vīrieša statusu. Lielākoties precēti vīrieši lepojas ar savu statusu un to, ka viņi ir uzņēmušies atbildību. Tāpēc būtu naivi, ja sieviete ticētu, ka vīrietis tik vienkārši aizies no sievas un sāks dzīvot kopā ar mīļāko. Jā, pie auss viņš stāsta par savām emocijām, viņš nestāsta par pienākumu un atbildības nastu, kas liek viņam justies pieaugušam. Bet atceries, ka katrā vīrietī ir puišelis, kurš grib kaimiņu dārzā nočiept ābolu, salaist ar kādu smuku sievieti, kas dod jaunus impulsus, skatās uz viņu mirdzošām acīm. Tāpēc esi prātīga un novērtē, vai vairumā gadījumu viņš pie tevis neskrien kā puika, kurš grib kaut ko nočiept. Protams, var jau būt, ka vīrietis ir procesā, ka viņš izvērtē savu dzīvi, domā, ka bijis pārāk jauns, kad apprecējās, un jūtas izsīcis. Varbūt viņš ir gatavs radikāli mainīt savu dzīvi, lai justos labāk. Tādās reizēs vīrietis mēģina uzsākt jaunu dzīvi, bet tie ir izņēmuma gadījumi.

“Sašņorēt” precētu vīrieti nemaz nav tik viegli. Bet ja tas tomēr izdodas, tad sievietei vajadzētu sev pajautāt, vai viņa ir gatava samierināties ar to, ka viņam būs jāiet uz jubilejām pie bērniem, ka konkrēta naudas summa būs jāatvēl iepriekšējai ģimenei.

  • Noskaidro, ko vīrietis no tevis sagaida — tā ir tikai kopīga izklaide vai arī kopīgas mājas. Dažkārt vīrieši paliek kopā ar sievām visai merkantilu interešu vadīti, jo ierastā dzīve viņiem ir ļoti ērta, viņam mājās ir sieviete, kura nodrošina aizmuguri. Vīrietis mājās grib atpūsties kā patvērumā, jo ārpusē viņš ir karavīrs — cīnās par savu biznesu, konkurē. Viņš nogurst, viņam nav tik daudz spēka, lai piestrādātu arī mājās. Bet mājās ir sieviete, kura rūpējas par skrejceļu — gatavo vakariņas, mazgā drēbes —, lai viņš varētu iekarot virsotnes. Mājas ir viņa miera osta, vienīgi žēl, ka nereti viņš par savu sievieti zaudē interesi kā par personību, viņš viņu ciena un patērē sievas radīto atmosfēru, bet neiekāro kā sievieti. Tāpēc ir reizes, kad vīrietis mēdz salūzt un izrauties no ērtībām diskomforta zonā, lai justu, ka viņš nav savecējis pendža, kuram ir vajadzīgs tikai pienests šķīvis un karsts buljoniņš. Viņam ir vajadzīga interese, kuru izrāda otrs cilvēks, sarunas, kas var viņu bagātināt.
  • Patiesības labad jāsaka, ka “sašņorēt” precētu vīrieti nemaz nav tik viegli. Bet ja tas tomēr izdodas, tad sievietei vajadzētu sev pajautāt, vai viņa ir gatava samierināties ar to, ka viņam būs jāiet uz jubilejām pie bērniem, ka konkrēta naudas summa būs jāatvēl iepriekšējai ģimenei. Vai tu spēsi nebūt greizsirdīga, ka neesi vienīgā? Tajā brīdī, kad tu viņu “šņorē”, tu jūties kā vienīgā un spēcīgākā, jo tu izkonkurē sievu. Bet tas ir ļoti egoistiski. Paflirtēt līdz zināmai robežai var, bet jārēķinās ar to, ka jūsu attiecībās ir iesaistīti vēl citi cilvēki, šis vīrietis nav vientuļnieks. Viņam ir saistības, un cilvēki viņam apkārt ir nevainīgi. Kāpēc viņiem jācieš? Viņi paļaujas uz viņu, jo viņš ir paņēmis uzticības mandātu, viņš rūpējas par viņu materiālo un emocionālo labsajūtu. Tāpēc nedrīkst spēlēties tik nešpetniem līdzekļiem.

 

  • Ir vēl viena lieta, ar ko jārēķinās — varbūt viņš ir no savācamajiem tipiem, varbūt vēlāk kāda cita viņu savāks tikpat viegli, kā to izdarīji tu. Un te ir vērts padomāt, vai tev tādu vajag. Protams, jūs varat kopā skaisti pavadīt laiku, nozagt no dzīves dažas stundas un vienoties, ka nākotnē tas jūsu dzīves neiespaidos. Neviens par to jūs nevar nosodīt, bet no otras puses — vai jūs abi esat līdz galam godīgi, vai esat saskaņojuši savas vēlmes. Ar šādiem sakariem ir tāpat kā ar narkotikām — mēs sev sakām, ka no vienas reizes jau nekas nebūs, bet izrādās, lai paliktu atkarīgs, reizēm pietiek ar vienu reizi, tāpat kā pietiek ar vienu reizi, lai paliktu stāvoklī.
  • Sieviete, kura iesaistās attiecībās ar precētu vīrieti, riskē ar to, ka agrāk vai vēlāk būs jāpieņem atraidījums. Viņš kā savu dzīves prioritāti izvēlēsies to ieguldījumu, kas ir viņas stabilās attiecības. Sākumā tas ir ļoti skaisti, bet, kad viņš sāks izvairīties no telefona zvaniem vai gadījumā, ja būs drosmīgs, pateiks — paldies, mīļā, ka tu biji, bet es atgriežos savā frontes līnijā —, viņa jutīsies izmantota.
  • Sieviete, kura iesaistās attiecībās ar precētu vīrieti, absolūti nerēķinās ar nākotni. Viņa nerēķinās, ka vīrietis domā — tu spēlēsi pēc viņa noteikumiem. Viņa saprot, ka viņi abi kopā nozog laiku vīrieša ģimenei, bet sievietei jau liekas — es viņu “uzāķēšu” un savaldzināšu. Apzinies, ka vīrietis, kurš ir nonācis šādā situācijā, manevrē. Lielākajā daļā gadījumu jārēķinās, ka šo vīrieti tu pavisam dabūt nevarēsi, kaut arī katram likumam ir arī izņēmumi. Bet galvenais — ļauj vīrietim pašam izdarīt izvēli. Diez vai vīrietis būs laimīgs, ja apzināsies, ka ir savākts. Tad agri vai vēlu vīrietis sāks domāt — vai tā ir mana izvēle, ka esmu šeit? Kāpēc esmu šeit, nevis tur, kur ir mani bērni, mana nākotne?

Diez vai vīrietis būs laimīgs, ja apzināsies, ka ir savākts. Tad agri vai vēlu vīrietis sāks domāt — vai tā ir mana izvēle, ka esmu šeit? Kāpēc esmu šeit, nevis tur, kur ir mani bērni, mana nākotne?

Reklāma
Reklāma


Kas raksturo sievieti, kura nepārtraukti “uzķeras” uz precētiem vīriešiem

  • Iespējams, šāda sieviete nav gatava ilgstošām attiecībām, un vīrieša gredzens viņu sargā no nopietnības. Pilnīgi iespējams, ka tas nenotiek apzināti, bet viņa nemitīgi “uzķeras” uz tādiem vīriešiem, kurus līdz galam nevar dabūt. Jā, ar prātu viņa vēlas ģimeni un stabilas attiecības, bet tik un tā visu laiku uzkāpj uz viena un tā paša grābekļa. Kāpēc viņa visu laiku dabū vīrieti, kurš nav brīvs? Kāpēc viņa dabū vīrieti, no kura var dabūt tikai daļu? Viņš iedod vai nu savu krāniņu, vai gudro galvu, savu draudzību, viņš ir cilvēks, ar kuru patīk runāt, līdz robeža ir pārkāpta un viņi nonāk mīļāko attiecībās. Un to vairs nevar kontrolēt, jo tu tuvinies šim cilvēkam.
  • Otrs iespējamais iemesls ir tāds, ka precēti vīrieši ir vairāk pieredzējuši, viņi ir spēcīgāki, iemācījušies, ko sievietēm vajag. Sievietēm, kurām nav tik liela attiecību pieredze, ir iespēja izjust savu sievišķību, ja viņas saistās ar precētu vīrieti. Turklāt precētais māk viņas noturēt. Tas ir tāpat kā par pirmo seksu, kad sievietes saka — forši, ja viņš ir meistars, bet es – nemākule, un tad es paļaujos uz viņu. Arī attiecību veidošanā precētais ir meistars, bet sieviete — nemākule. Sieviete uzticas pieredzei, ka vīrietis labāk izdomās, ko darīt ar to visu, ko viņi kopā sastrādās pagrabā aiz miltu maisa.
     

Pieredzes stāstus par attiecību trijstūriem lasi šeit:
Neesmu vainīga, viņš pats atnāca!
Viņas aizvīla abus manus vīrus


Autore: Solvita Velde, žurnāls Una

 

Saistītie raksti