Sedziņas adīšana gaidību laikā

Kad mans grūtniecības termiņš tuvojās vidum, uzzinājām, ka mums būs dēls. Nav aprakstāms un izstāstāms prieks, kas mūs abus, topošos vecākus, pārņēma. Tajā dienā man radās spēja vēlme uzadīt kaut ko mazulim, jo man vienmēr paticis adīt, tikai nekad tam nav bijis īsti laika. Vienmēr atradās citas lietas, svarīgākas vai steidzamāks.

FOTO: no personīgā arhīva

Tā nu devos uz nelielo, bet ļoti jauko adāmlietu veikalu Adele, kas atrodas Ģertrūdes ielā starp Barona un Tērbatas ielu. Atzīšos, ka šajā veikalā iegriezos arī pavisam nesen, lai iegādātos dziju un adatas, jo man ļoti patika darbinieku attieksme. No pārdevējas uzzināju, ka ir speciālas bēbīšiem domātas vilnas dzijas, kas nav alerģiskas. Tā nu izvēlējos gaiši zilas, dzeltenas, baltas un tumši zilas krāsas bēbīšu dziju un nepacietībā sāku adīt sedziņu. Protams, veikalos ir nopērkamas adītas sedziņas, tās pat ir lētākas, bet man likās, ka pašas roku adīta — tas ir ļoti mīļi un romantiski, un mūsdienu steigā gribēju atļauties uzdāvināt sev šo prieku! Izvēlējos adīt visu adījumu vienlaidus, mainot tikai krāsas, nevis no atsevišķiem kvadrātiem, jo tā likās ērtāk. Adot domās aizklejoju tālu prom no ikdienas rūpēm, varēju izdomāt un izplānot kādu ceļojumu vai kādu pasākumu vai atcerēties kādu notikumu. Manuprāt, adot es tā īsti sāku apjaust, ka manī tiešām aug bērns, jo varēju stundām ilgi domāt par viņu un par mūsu ģimeni, nesteidzoties izprast savas emocijas un jūtas.

Atziņas
Tagad, jau kā māmiņa, saprotu, ka īpaši pavasarī (un arī citā laikā) dzimušiem bērniņiem ir ļoti piemērota šāda adīta sedziņa. Mana dēla sedziņai vienā pusē piešuvu arī flaneļa audumu, lai tā būtu mīkstāka, un aptamborēju maliņu ar dekoratīvu valnīti. Mūsu bērns visu vasaru gulēja ar šo segu, jo ar to nav karsti un nav arī auksti. Nesen pat nopirku adīšanas žurnālu, kur var smelties visādas idejas. Domāju uzadīt vēl kaut ko... Lai arī Tev veicas!

Iesūtījusi: Laura Šmite, Aleksandra māmiņa

Reklāma
Reklāma