Ķiršu kompots, vārīts

 05. augusts 2009 7:00 Recepte  skatījumi: 6772



Foto: mammamuntetiem.lv


Nomazgātiem ķiršiem izņem kauliņus. Daļu kauliņu pārsit un kopā ar citiem kauliņiem savāra, izkāš, pieliek cukuru un savāra sīrupu, liek ķiršus iekšā un vāra, kamēr sāk plaisāt. Ielej stikla traukos, atdzesē un pasniedz ar cepumiem vai putu krējumu.

Tāpat gatavo arī plūmju kompotu.

 

Recepte no grāmatas: Ēdieni no iekšzemes produktiem/Latvijas Lauksaimniecības kamera. – Rīga: Līdums, 1992  (Oriģinālizdevums 1937)

Sastāvdaļas

1. Ķirši
1 kg
2. Cukurs
200 g
3. Ūdens
3/4 l


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk