Plūmju ievārījums

Viens no garšīgākajiem ir plūmju ievārījums.

FOTO: Shutterstock.com

Viens no garšīgākajiem ir plūmju ievārījums.

Sīkās plūmes ievārījumā lieto ar visiem kauliņiem, augļus iepriekš sadurstot ar adatu. Lielās plūmes, kurām labi atdalās kauliņi, pārgriež uz pusēm un kauliņus izņem. Augļus iepriekš mazgā aukstā ūdenī.


Plūmes saliek emaljētā vai alumīnija katlā un pārlej ar karstu sīrupu (1 l sīrupa pagatavošanai ņem 600 g cukura un 0,6 l ūdens; uz 1 kg augļu vajag 1 l sīrupa). Sīrupā augļus tur apmēram 2 stundas, tad lēni vāra 10 minūtes, pēc tam vārīšanu uz 5 – 6 stundām pārtrauc. Tā atkārto trīs reizes. Pēc katras vārīšanas ievārījumam pieber 1 ½ glāzes cukura uz 1 l sākumā ņemtā sīrupa. Sīkās plūmes vāra vienā paņēmienā (netur karstā sīrupā).
Uz 1 kg augļu vajag 1,2 – 1,3 kg cukura.


Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993
 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Plūmes
  • Cukurs
  • Ūdens