Monika Alī "Mana bērna attīstības ceļš"

M. Alī grāmata Mana bērna attīstības ceļš paredzēta to bērnu vecākiem un tuviniekiem, kuru attīstība jau kopš dzimšanas norit citādāk un kuru ikdiena iespējams pat visas dzīves garumā būs saistīta ar ārstu un terapeitu apmeklējumiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tie ir bērni, kuri pasaulē nākuši krietni agrāk pirms paredzētā laika vai kuriem konstatēts Dauna sindroms, Spina bifida, bērnu cerebrālā trieka, vai tādi, kuru attīstībā vērojami traucējumi, bet mediķi nav spējuši uzstādīt diagnozi.
Šī grāmata nav kādas jaunas terapijas metodes prezentācija. Tekstā daudz vairāk tiek uzsvērta vajadzība pievērst uzmanību katra bērna īpašībām un arī terapeitiskajā aprūpē respektēt viņa personību. Visvieglāk tas īstenojams, ja priekšplānā izvirza medicīniski noteikta problēmbērna spējas un varēšanu, nevis defektus un nespēju.

Monika Alī ir dzimusi 1945. gadā. Kopš 1975. gada dažādās Berlīnes iestādēs viņa ir strādājusi ar tādiem bērniem, kuriem ir neiroloģiski vai psihomotori traucējumi. Viņa konsultē vecākus un dod padomus bērnu dienas centriem par bērnu ar īpašām vajadzībām integrācijas iespējām. 1989. gadā Alī kundze piedalījās Pikleres biedrības kustību attīstības un integrācijas centra izveidošanā Berlīnē. Tajā viņa joprojām vada terapijas nodaļu. Viņa ir devusi būtisku ieguldījumu Emmijas Pikleres zināšanu popularizēšanā. Paralēli terapeites darbam Monika Alī vada izglītojošus seminārus un kursus vecākiem un uzrauga pedagogu un terapeitu darbu.

 

Reklāma
Reklāma

Izdevniecība: Jumava
www.jumava.lv