Latvijas zemnieki apvieno spēkus un izveido pie "Mola" savu tirdziņu

Lai sildītu Latvijas ekonomiku un cīnītos par izdzīvošanu, Latvijas zemnieku saimniecības apvienojas kopīga tirdziņa izveidē. Turpmāk pie tirdzniecības centra Mols piektdienās, sestdienās un svētdienās, līdz pat ziemas sākumam sabrauks zemnieki no visas Latvijas, lai tirgotos ar pašu saimniecībās, dabīgā ceļā audzētiem un gatavoties produktiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tirdziņš strādās katru nedēļas nogali – piektdienās no 12:00 – 20:00 un sestdienās, svētdienās no 10:00 – 18:00. Visi zemnieki, kuri paši dabīgā ceļā audzē dārzeņus, ogas, augļus, kā arī var nodrošināt gaļas produktus un citus labumus, tiek aicināti pieteikties uz tirdziņu, zvanot pa tālruni - 29420882.

Tirgū varēs iegādāties dažādus produktus, kas atbilst esošajai sezonai. Vēl augustā varēs iegādāties vasarai raksturīgus augļus, dārzeņus, ogas un citus labumus, bet tuvāk rudenim varēs iepirkt vairumā novākto ražu, lai sagādātu krājumus ziemai.

Piena produktus varēs iegādāties jebkurā sezonas laikā - pienu, krējumu, mājas sieru, jogurtu, kefīru utt. Tāpat arī maizi, gaļas izstrādājumus, Ragaciema zivis un izlejamo alu. Augusta vidū būs pieejama arī eksotisko strausu gaļa un olas, kas audzēti tepat Latvijā.   

„Ziedu laiks jau drīz būs galā, bites aktīvi pastrādājušas, tāpēc tirdziņā būs pieejams tikko no stropiem savākts liepziedu, ziedputekšņu, viršu medus, tāpat gardēžiem būs pieejama arī tā sauktā bišu maize,” stāsta tirdziņa iniciators, zemnieks Ivars Amsons.

„Līdz ar vīrusu laiku, kas nu jau pārsteidzis mūs arī vasaras laikā, visdabīgākais veids, kā stiprināt savu imunitāti, ir tieši smiltsērkšķu sula un izstrādājumi. Tai ir līdzīgs efekts kā ženšeņ saknei, kas stiprina imunitāti un dod enerģiju. Labāk dzert dabīgu sulu, nevis tērēt naudu dārgiem vitamīniem,” uzskata I.Amsons. Tirdziņā varēs iegādāties arī smiltsērkšķu dzērienu, kas pagatavots ar avota ūdeni un medu, kā arī bērniem varētu garšot smiltsērkšķu marmelāde.
 
Jau šobrīd Latvijas dārzos gatavojas tomātu ražas – Vēsā sirds, Aveņu tomāti, Rallijs, Čempions un Melnais princis – ilggadējiem dārziņu īpašniekiem par šīm tomātu šķirnēm komentāri nav nepieciešami.

„Protams, arī burkāni – jo sevišķi Nantes burkāni, kuros ir ārkārtīgi liels karotīna daudzums. Iesaku jo sevišķi dāmām, kuras vēlas kļūt brūnākas, izdzert vienu glāzi dienā tieši šīs šķirnes burkānu sulu. Nebūs nepieciešams apmeklēt solāriju,” iesaka I.Amsons.

Meža ogas – mellenes, rudenī arī dzērvenes, mājas ogas – jāņogas, upenes, avenes, ķirši (vietējie Čerešņas), plūmes, tāpat arī sēnes – gailenes un bekas, kā arī visi pārējie dārzeņi – puķkāposti, gurķi, sīpoli, ķiploki, pupas, kartupeļi, rudenī arī āboli un bumbieri – tie visi būs iegādājami katru nedēļas nogali pie t/c Mols.

Cenas kā jau tirgū – iespēja vienoties būs vienmēr!

Reklāma
Reklāma