Ķiršu ievārījuma recepte un padoms, ja slinkums izņemt kauliņus

 14. augusts 2015 12:00 Recepte  skatījumi: 6940

Steidzam lasīt ķiršus un gatavot ievārījumu, kamēr ķiršus nav nolasījuši kārumnieki strazdi!



Foto: Shutterstock.com

Ķiršu ievārījumu var vārīt arī ar kauliņiem, tad ogas sadursta ar adatu.


Pagatavošana: ķiršus izlasa, nomazgā, izņem kauliņus, liek emaljētā traukā kārtām ar cukuru un atstāj uz dažām stundām, līdz sāk izdalīties sula, liek katlā, maisot uzvāra un uz lēnas uguns vāra gatavu, periodiski noņem putas. Ķiršu ievārījumu var vārīt arī ar kauliņiem, tad ogas sadursta ar adatu.

 

Recepte no grāmatas: Brokastis, pusdienas, vakariņas.- Rīga: Olna, 1999.

Sastāvdaļas

1. Ūdens
2 1/2 glāzes
2. Cukurs
1 kg
3. Ķirši
1 kg


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Reklāma

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk