Cepti sīpoli

 01. augusts 2009 10:00 Recepte  skatījumi: 7686



Izvēlas vienāda lieluma apaļus sīpolus, sagriež apmēram 3 mm biezās šķēlēs. Sakārto lēzenā šķīvī, pārlej ar pienu, atstāj 20 minūtes vēsā vietā. Pēc tam katru šķēli apviļā miltos, pārkaisa ar cukuru un sakarsētā eļļā strauji apcep. Gatavas sīpolu šķēles pārkaisa ar sāli un papriku.

Pasniedz pie cepešiem, medījumiem.

Sīpolus var sadalīt gredzenos, tad cept. Ceptus sīpolu gredzenus izmanto gaļas ēdienu rotāšanai.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Sīpoli
300 g
3. Kviešu milti
2 ēd.k.
4. Cukurs
1 - 2 ēd.k.
5. Piens
1 - 2 glāze
6. Paprika
7. Augu eļļa


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk