Burkānu un biezpiena sacepums

 01. augusts 2009 10:30 Recepte  skatījumi: 8273



Notīrītus burkānus sarīvē skaidiņās, liek katliņā, ielej nedaudz ūdens, pieliek sviestu, sāli, cukuru un sautē, līdz burkāni mīksti un ūdens iztvaikojis. Atdzisušiem burkāniem pievieno caur sietu izrīvētu biezpienu, olu dzeltenumus un izmaisa. Pēc tam iecilā saputotus olu baltumus, liek ar sviestu ieziestā un ar rīvmaizi izkaisītā veidnē, nolīdzina, pārkaisa ar rīvmaizi un cepeškrāsnī sacep. Pasniedz ar skābu krējumu vai brūkleņu mērci.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Burkāni
300 g
3. Sviests
50 g
4. Biezpiens
100 g
5. Olas
2 gab
6. Cukurs
1 tējk.
7. Rīvmaize


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk