Saldā ogu maize ar persikiem

 28. jūlijs 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 6486



 

Taukvielas izkausē un atdzesē. Sasmalcina mandeles.
Labi saputo ielas ar cukuru.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sasmalcinātām mandelēm.
Miltu maisījumu un izkausētās taukvielas lēni un pakāpeniski pievieno saputotajām olām.
Uz plāts (apm. 35 x 25 cm) liek cepamo papīru. Uz papīra lej sagatavo mīklu.
Persikus noskalo karstā ūdenī un nomizo. Izņem kauliņus. Mīkstumu sagriež daiviņās. Noskalo un notīra ogas.
Persiku daiviņas liek uz mīklas. Pārkaisa ar ogām. Nedaudz piespiež. Uzsijā cukuru.
Cep cepeškrāsnī 200 grādos 20 – 25 minūtes.
Sagriež gabaliņos un pasniedz.
Svaigus persikus var aizstāt ar konservētiem. Noder arī dažādas saldētas ogas, piemēram, avenes, ērkšķogas vai upenes.
 

Sastāvdaļas

1. Margarīns vai sviests
125 g
2. Pildījumam: persiki, ogas, cukurs
3. Mandeles
50 g
4. Olas
2 gab
5. Cukurs apm.
130 g
6. Cepamais pulveris
1 tējk.
7. Kviešu milti
160 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk