Aveņu krēms

 16. jūlijs 2015 14:55 Recepte  skatījumi: 14998


Foto: Shutterstock.com

Daļu aveņu neiemaisa saputotā krējumā, tad sanāks aveņu želeja, ko likt kārtām.


Avenes izberž caur sietu, pieber cukuru un maisa, līdz tas izšķīst.

Masai pievieno izšķīdinātu uzbriedinātu želatīnu un iemaisa saputotā krējumā.

Pilda saldēdiena traukos, sarecina un pasniedz bez piedevām.

Tāpat gatavo zemeņu, kiršu krēmu.

 

Recepte no grāmatas: Lauku virtuve/ Ņ. Masiļūne. - Rīga: Avots, 1993.

Sastāvdaļas

1. Avenes
300 g
2. Cukurs
80 g
3. Salds krējums 35%
200 g
4. Želatīns
1 1/2 tējk.


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk