Ungāru salāti

 24. jūlijs 2009 17:00 Recepte  skatījumi: 6782



Šie salāti nav jāpasterizē. Tie ļoti labi saglabājas arī emaljētajā spainī, lielā stikla traukā, vai kādā citā traukā, kas paredzēts pārtikai.
Tātad - dārzeņus sagriežam. Saberam lielā traukā, kur tie arī glabāsies līdz neapēdīsiet. Ņemam 3 litrus ūdens, kurā izšķīdinām cukuru un sāli. Iegūto marinādi lejam pāri dārzeņiem. Tālāk rīkojamies gluži tā pat kā ar pončikiem. Krūzītē ieberam sodu un salicilskābi, maisot pievienojam nedaudz no paredzētā daudzuma etiķi.Tik lai soda ar salicilskābi izreaģē. Atlikušo etiķi un iegūto dzēsto sodu lejam pie dārzeņiem un samaisām. Salāti baudāmi jau ir nākamajā dienā. Šādi sagatavoti tie uzglabājas 2 - 3 mēneši. Paši Ungāri šos salātus gatavo ļoti lielās mucās. Pasniedz pie gaļas ēdieniem un ļoti lielu porciju.
       Lai labi garšo :)

Sastāvdaļas

1. Sāls
0.15 kg
2. Kāposti
2 kg
3. Soda
3 tējkarotes
4. Paprika
2 kg
5. Ūdens
3 litri
6. Salicilskābe
23 gr
7. Cukurs
0.4 kg
8. Sīpoli
1 kg
9. Zaļie tomāti
2 kg
10. 10% etiķis
1 litrs


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk