Kartupeļu un zaļo zirnīšu zupa

 24. jūlijs 2009 7:00 Recepte


Foto: Laura Saliete


Verdošā ūdenī liek kubiņos sagrieztus kartupeļus, sviestā vai margarīnā apceptus, salmiņos sagrieztus sīpolus, burkānus un pētersīļus, zaļos zirnīšus un vāra, līdz visi dārzeņi mīksti. Tad pievieno olu vai olas dzeltenumu, kas sakults ar saldu krējumu, un diļļu vai pētersīļu zaļumus.

Recepte no grāmatas: Latviešu ēdieni / Ņ.Masiļūne, A.Pasopa. - Rīga : Avots, 1986.

Sastāvdaļas

1. Ūdens
300 g
2. Sāls
3. Saldais krejums
25 g
4. Ola
1/2 - 1 gab
5. Sviests vai margarīns
6. Pētersīļi
7. Sīpoli
8. Burkāni
15 g
9. Zaļie zirnīši
50 g
10. Kartupeļi
200 g
11. Diļļu vai pētersīļu zaļumi


0 Pievienot komentāru

Kategorijas