Sautēti dārzeņi

 22. jūlijs 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 12229




Sagrieztus burkānus liek sautējamā katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni vai gaļas buljonu, līdz tie apsegti, un sautē. Kad burkāni pusmīksti, pievieno kvadrātveida gabaliņos sagrieztus svaigus kāpostus, sautē 5 minūtes. Pēc tam pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus, sviestā vai margarīnā apceptus sīpolus, pētersīļus un selerijas, aso tomātu mērci, sāli un sautē, līdz visi dārzeņi mīksti.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu ēdieni / Ņ.Masiļūne, A.Pasopa. - Rīga : Avots, 1986.

Sastāvdaļas

1. Sāls
2. Kartupeļi
100 g
3. Svaigi kāposti
100 g
4. Burkāni
50 g
5. Sīpols vai puravs
15 g
6. Pētersīļi, selerijas
7. Sviests vai margarīns
8. Asā tomātu mērce
10 g
9. Diļļu vai pētersīļu zaļumi


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk