Jāņogu sula

 20. jūlijs 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 20028


Sula no sarkanajām un baltajām jāņogām ir viegli izspiežama, ogas nav iepriekš jākarsē.

1. paņēmiens. Izspiesto sulu lēni uzkarsē emaljētā katlā līdz 90 grādiem, ātri salej karstās, sterilās pudelēs, noslēdz ar novārītiem korķa aizbāžņiem un noliek guļus papildu karsēšanai. Sulu pielej līdz malām, lai izspiestu no pudeles gaisu. Aizbāžņus iespiež griežot.

Sulu pudeles var noslēgt arī ar sterilām gumijas plāksnēm, kas applaucētas ar verdošu ūdeni (no vecu velosipēdu kamerām) apmēram 9x9 cm izmērā un sasiet ar aukliņu zem kakla atmalas. Tikai šādā gadījumā pudeles jāpiepilda tā, lai sula pārlītu pāri malām (lai izspiestu gaisu) un virs kakla izveidotos „kupoliņš”. Šādā veidā noslēgtas pudeles nedrīkst nolikt guļus, kā to dara ar aizkorķētām pudelēm.

Uzglabā tumšā vietā parastajos istabas apstākļos.

2. paņēmiens. Aukstu sulu salej sterilās pudelēs līdz kakla pusei un noslēdz ar steriliem korķa aizbāžņiem. Aizbāzni un pudeles kaklu nosien ar auklu. Aiztaisītās pudeles novieto aukstā ūdenī katlā uz paliktņa un pasterizē 75 grādu temperatūrā 30 minūtes, pēc tam izņem no katla un noliek guļus, lai atdziest.

 

Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993

 

 

Sastāvdaļas

1. Jāņogas


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk