Svaigi salāti ar pētersīļu mērci

 18. jūlijs 2009 10:00 Recepte  skatījumi: 4481



Noskalo un sasmalcina pētersīļus un svaigās piparmētru lapiņas. Noskalo puravu un sīki sagriež.

Krējumu sajauc ar citrona sulu, ķiplokiem, eļļu, sāli u.c. garšvielām. Mērcei pievieno pētersīļus,

piparmētras un puravu.

Noskalo un nomizo gurķi. Pārdala un sagriež šķēlītēs.

Noskalo tomātus. Avokado nomizo un izņem kauliņus. Tomātus un avokado sagriež nelielās šķēlītēs.

Dārzeņus pa grupām kārto lielā šķīvī un pārlej ar mērci. Pasniedz ar svaigu maizi un šķiņķi vai cepeti.

Puravu var aizstāt ar sīpoliem vai zaļajiem lociņiem.

Sastāvdaļas

1. Pētersīļu saišķīši
2 - 3 gab
2. Svaigas piparmētru lapiņas vai tējkar. kaltētu piparmētru
10 gab
3. Mazs puravs
1 gab
4. Skābs krējums
100 g
5. Citrona sula
4 ēd.k.
6. Sasmalcinātas ķiploka daiviņas
2 - 3 daiviņas
7. Eļļa
4 ēd.k.
8. Sāls
1 tējk.
9. Melnie pipari
1/2 tējk.
10. Sasmalcinātas ķimenes
2 tējk.
11. Svaigs gurkis
1 gab
12. Tomāti
4 gab
13. Avokado
1 -2 gab


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk