Svinības pirātiem, princesēm un džungļu iemītniekiem!

 17. jūlijs 2009 15:00 Raksts  skatījumi: 24373

Reiz kādās dzimšanas dienas svinībās piedalījās ļoti daudz bērnu. Pēkšņi tās pārvērtās par īstām pasaku svinībām, un bērni šajās svinībās kļuva par bruņiniekiem un princesēm, kustīgiem džungļu iemītniekiem un negantiem pirātiem. Viņi ēda burvju akmentiņus, princeses torti, pērtiķu kēksu un meklēja apslēptās bagātības… Dansukker sniedz padomus, lai jūs varētu uzburt pasakainas tortes, saldumus un kūkas dzimšanas dienas svinībām!



Foto no Dansukker arhīva


Sārtā princeses torte
Kādas gan būtu pasaku svinības, ja tajās nebūtu princeses tortes? Vai arī prinča tortes, ja vēlaties to tā nosaukt. Tad tā ir jāpārklāj nevis ar rozā, bet gan zila marcipāna kārtiņu. Un kronis – piemīlīga karaliskā galvassega citā krāsā.
Torte
4 olas
200 ml smalkā cukura
100 ml miltu
100 ml kartupeļu cietes
2 tējk. cepamā pulvera
2 tējk. vaniļas cukura
Olu krēms
200 ml piena
2 olu dzeltenumi
50 ml gaišā sīrupa
1 ēdamk. kartupeļu cietes
1 ēdamk. vaniļas cukura
450 ml saldā krējuma
Zemeņu ievārījums
Glazūra
500 g marcipāna
300 ml pūdercukura ar zemeņu garšu
50 ml gaišā sīrupa
Marcipāna kronis
50 g zaļā marcipāna (Marcipāna kroņa šablonu meklē šeit!)
Kā pagatavot?
Uzsildi cepeškrāsni līdz 175 °C. Ietauko apaļu tortes veidni (diametrs 22 cm) un izkaisi ar miltiem. Puto olas kopā ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Miltus un kartupeļu cieti sajauc ar cepamo pulveri un vaniļas cukuru un iejauc saputotajās olās. Masu ielej tortes veidnē.
Aptuveni 40 minūtes cep cepeškrāsns apakšējā daļā. Ļauj, lai kūkai veidnē dziest aptuveni 5 minūtes, tad izgāz to uz dēlīša.
Nerūsējoša tērauda kastrolī sajauciet kopā visus ingredientus olu krēmam,
izņemot vanilīncukuru un krēmu. Uzvāriet to, bieži maisot, līdz olu krēms sabiezē. Pievienojiet vanilīncukuru. Ļaujiet masai atdzist.
Saputo saldo krējumu un iecilā aukstajā olu krēmā. Tortes pamatni sagriez trijās ripās. Uz divām kārtām uzklāj ievārījumu, tad uz katras ievārījuma kārtas uzklāj ceturtdaļu vaniļas olu krēma. Uzliec ripas citu uz citas, virspusē novietojot kārtu, uz kuras nekā nav. Tagad atlikušo olu krēmu uzklāj uz virsējās kārtas, tā lielāko daļu uzklājot tortes centrā tā, lai uz tās veidotos kupols. Uzklāj olu krēmu arī uz malām.
Sajauc marcipānu, pūdercukuru un sīrupu.
Starp divām pārtikas plēves loksnēm no marcipāna izveltnē plānu, apaļu plāti. Visu torti pārklāj ar marcipānu. Pārkaisi pūdercukuru un dekorē ar kronīšiem.

 
Pērtiķu kēkss
Mīklai
100 g sviesta vai margarīna
200 ml piena
4 olas
400 ml smalkā cukura
600 ml miltu
3 tējk. cepamā pulvera
4 tējk. vaniļas cukura
4 ēdamk. kakao
2 ēdamk. ūdens
Sviests vai margarīns veidnei
Milti veidnei
Glazūra
1 paciņa pūdercukura ar šokolādes garšu
2 - 3 ēdamk. ūdens
2 tējk. eļļas
200 ml pūdercukura
2 - 3 tējk. ūdens
1 tējk. eļļas
Kā pagatavot?
Ietauko 30 x 40 cm lielu veidni un izkaisi to ar miltiem. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C.
Izkausē sviestu vai margarīnu un ļauj tam atdzist.
Puto olas kopā ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Sajauc miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un iemaisi saputotajās olās. Pievieno sviestu vai margarīnu un pienu.
2/3 kēksa mīklas ielej veidnē. Atlikušajā mīklā iejauc kakao un ūdeni. Tumšo mīklu uzlej gaišajai un, lai iegūtu marmora efektu, abas mīklas ar dakšiņu sajauc, veicot apļveida kustību. 35 - 40 minūtes cep cepeškrāsns apakšējā daļā.
Izgriez pērtiķa siluetu un pārklāj ar glazūru. Izveido muti no lakricas “nūdeles”, matus no šokolādes skaidiņām un acis no lakricas konfektēm.

 
Noburtie akmentiņi
Ansītis un Grietiņa izmantoja oļus, lai atrastu ceļu ārā no dziļā meža. Šie nav oļi, bet gan ēdami akmentiņi, kas varbūt var aizvest pie apslēptām bagātībām. Kombinējiet rozā akmentiņus ar zaļiem, lai tie izskatās tā, it kā būtu ar sūnu apauguši.
Sastāvdaļas
100 g sviesta vai margarīna
150 ml pūdercukura ar šokolādes garšu
300 ml auzu pārslu
2 - 3 ēdamk. stipras, aukstas kafijas
Dekorēšanai
Pērļu cukurs
Kā pagatavot?
Sviestu/margarīnu un pūdercukuru ar šokolādes garšu puto, līdz masa kļūst gaisīga. Pievieno auzu pārslas un kafiju. Veido bumbiņas un apviļā tās pērļu cukurā. Ieliec ledusskapī.

 

 

 

Apslēpto bagātību torte
Kad apslēptā manta izrakta, ir laiks to sadalīt. Nu monētas sabērtas lielā kaudzē… un pirāti ar nepacietību gaida brīdi, kad varēs ķerties pie vilinošās apslēpto bagātību tortes.
Sastāvdaļas
300 ml saldā krējuma
2 tējk. vaniļas cukura
lakricas monētas un citi saldumi
bezē pamatne
3 olu baltumi
150 ml smalkā cukura
Kā pagatavot?
Olu baltumus ieliec tīrā un sausā putojamā traukā. Pievieno 50 ml smalkā cukura un 30 minūtes puto ar elektrisko mikseri (iestati vismazāko ātrumu). Ieslēdz maksimālo ātrumu un turpini putot olu baltumus, līdz tie kļūst biezi un stingri. Lēnām iejauc atlikušo cukuru.
Uz cepamā papīra uzvelc riņķa līniju (diametrs 20 cm) un tajā ieklāj masu. Cep aptuveni 1 stundu 100 °C temperatūrā. Ļauj bezē atdzist. Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru. Uzklāj to uz bezē pamatnes. Saldē torti 4 - 5 stundas. Pirms pasniegšanas dekorē ar lakricas monētām un citiem kārdinošiem dārgumiem.

 
Augļu salāti sešiem izsalkušiem ēdājiem
Džungļu iemītnieku visiecienītākais ēdiens. Derīgi tikai visaugstākā labuma augļi. 
Sastāvdaļas
3 apelsīni, sagriezti pusdaiviņās
3 āboli, sagriezti plānos gabaliņos
3 persiki, sagriezti mazos gabaliņos
3 kivi, sagriezti mazos gabaliņos
Zemenes, dekorēšanai
(Augļus vari izvēlēties atbilstoši savai gaumei un sezonai.)
Sīrups
100 ml niedru cukura
250 ml ūdens
Kā pagatavot?
Uzvāri ūdeni ar cukuru. Ļauj, lai atdziest. Lielā traukā sajauc augļus. Pārlej ar sīrupu.
 

 

 

 

Vairāk padomus lasi www.dansukker.lv



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk


Notice: Undefined index: in /data/web/root/lib/art.php on line 1088