Tandori Steiks

 16. jūlijs 2009 21:00 Recepte  skatījumi: 12055



Šo ārkārtīgi vienkāršo steika sagatavošanas paņēmienu iespējams realizēt jebkura veida liellopa gaļai, saprotams liesai. Jaunlopam, gaļai ar specifisku piena govs aromātu un protams arī vērša steikam, liellopa filejai. Gaļa jāsagriež pirksta platuma šķēlēs un jāiekapā ar nazi, jāizdauza ar gaļas āmuru vai jāizmanto tāds kāds tas ir. Ar vārdu sakot vadoties pēc apstākļiem, ko iegādāties būs ļāvis jums pieejamais budžets vai veikala piedāvājums.
Tandori Masala garšvielu maisījumu var iegādāties SIA Dumps, Maskavas ielā, Rīgā. Variet to pasūtīt Īrijā/Anglijā dzīvojošajiem paziņām, lai šamajie to nopērk Pakistāniešu veikalos.
Sagatavošana pavisam vienkārša, gaļas gabalu apviļā sarkanu no abām pusēm garšvielu maisījumā sarkanu un cep uz grila, vai pannas vidēji kādas 3 minūtes līdz gaļas gabals vidiņā zaudēs jēlas gaļas krāsu. Galvenais nepārcensties.
Gaļas sulu centieties nenoliet, bet atstājiet steika gabala virspusē, lai gaļas sula var maksimāli ievilkties gaļas gabaliņā atpakaļ.
Sāli ieteicams pielikt cepšanas beigās, jo tai ir nejauka tieksme atsulot gaļu.

Ātri, vienkārši un garša patiešām izsmalcināta.

Ideāla piedeva maltītei ar salātiem un saulē kaltētu tomātu pildīts lavašs, oriģinālā zemnieku bagete, labi garšos grilēti dārzeņi, jaunie kartupelīši, puķu kāposti un brokoļi. Jauki sader ar ceptām gailenēm.

Manuprāt jaukākais vīns būs Čīles Karmenerre, bet gana labs arī Širaz, Merlots vai par bargu naudu pirktais Kabernet-Savinjon. Steks lieliski garšos arī bērniem, kuri nemēdz uzdzert.

Lai labi smeķē!

Sastāvdaļas

1. Liellopa gaļas mīkstums
Cik sirds kāroj
2. Vārāmā sāls
pēc garšas
3. Tandori masala sausais garsvielu maisījums
parasti 125g iepakojums


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk