Celulīts: par samierināšanos un pret perfekcionismu!

Tik daudz sievietēm (ap 85%) ir celulīts, ka daži ārsti jau domā, vai to nav jāuzskata par sieviešu dzimuma otro pazīmi. 

Foto no www.e-kosmetika arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no www.e-kosmetika arhīva

Liekais svars, diēta un kafija
Neviens vēl nav ticis skaidrībā par celulīta cēloni – kas ir tas, kas palēnina un kavē limfteci un asinsriti zemādas audos? Skaidrs tikai, ka celulīts, līdzīgi mēnešreizēm, grūtniecībai un tamlīdzīgām lietām, ir sieviešu dzimuma slogs. Pat viskārnākajai modelei var būt celulīta skartas ķermeņa daļas, kamēr pat visapaļākais vīrietis no tā ir pasargāts.
Runājot par liekā svara ietekmi uz celulītu, nesen ir atklāts paradokss – atbrīvošanās no liekajiem kilogramiem pasliktina celulīta bojātās ādas izskatu. Ievērojot novājēšanas diētu, jārēķinās, ka celulīta problēma var izpausties izteiktāki. Taču tādēļ jau nevajadzētu atteikties no pilnvērtīga uztura principiem, ko nekad nav par vēlu sākt ievērot, lai uzlabotu vispārējo veselības stāvokli.

Pat viskārnākajai modelei var būt celulīta skartas ķermeņa daļas, kamēr pat visapaļākais vīrietis no tā ir pasargāts.

Veiksmīga celulīta ārstēšana saistīta ar organisma dabiskās toksīnu izvadīšanas spējas izmantošanu. Šis process notiek ar nosacījumu, ka organismam netrūkst šķidruma, citādi šūnām ir tieksme to paturēt dzīvībai svarīgāku funkciju nodrošināšanai. Tāpēc celulīta ārsti iesaka ikdienā lietot daudz ūdens un cita šķidruma. Toties kafija ir zināms strīdus temats speciālistu vidū. No vienas puses tā, kā dabisks vielmaiņas stimulētājs, veicina ātrāku šķidruma un toksīnu izvadi; tāpēc arī kofeīns ir tik daudzu pretcelulīta līdzekļu sastāvā. No otras puses, straujas šķidruma zaudēšanas ietekmē šūnas automātiski cenšas paturēt vēl vairāk ūdens – un toksīnu izvade palēninās. Galvenais secinājums: pastāvīgi nodrošināt pietiekošu šķidruma daudzumu organismā. Ja kafijas patēriņu samazina, to būs vieglāk izdarīt.

Dodoties karā pret celulītu, jālieto veselīgs uzturs un pietiekoši daudz šķidruma, jāveic īpaši vingrojumi un daudz kustības svaigā gaisā, jāatmet ieradums ilgstoši sēdēt sakrustotām kājām.


Dodoties karā pret celulītu, faktiski jāizrevidē savs dzīvesveids un jāīsteno vesels pasākumu komplekss: lietot veselīgu uzturu un pietiekoši daudz šķidruma, veikt īpašus vingrojumus un daudz kustības svaigā gaisā, atmest ieradumu ilgstoši sēdēt sakrustotām kājām, ja iespējams – regulāri iet pirtī un kontrastdušā u.c.

Pretcelulīta līdzekļi - aizvien efektīvāki
Pretcelulīta kosmētikas lietošanai vajadzētu būt daļai no šīs problēmas risinājuma – turklāt tai vieglākajai un efektīvākajai daļai. Jaunākie amerikāņu pētījumi liecina, ka pēc dažādu līdzekļu lietošanas celulīta stāvoklis var uzlaboties par 25-50%. Tirgū ir neskaitāmi produkti, radīti nolūkam stimulēt šūnu vielmaiņu, šķelt taukus un izvadīt lieko šķidrumu un toksīnus. Piemēram, ASV 2008. gadā anticelulīta produktu klāsts pieauga par 40%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Pretcelulīta kosmētikas lietošanai vajadzētu būt daļai no šīs problēmas risinājuma – turklāt tai vieglākajai un efektīvākajai daļai.

Reklāma
Reklāma

Pēc kādiem kritērijiem vajadzētu skatīties, izvēloties kvalitatīvu un efektīvu līdzekli pret celulītu? Tās, protams, ir augstas kvalitātes sastāvdaļas, celulītu mazinošas un ādas elastību uzlabojošas īpašības, tomēr ļoti svarīgi ir pievērst uzmanību produkta uzsūkšanās sistēmai, kam būtu jāveicina vajadzīgo izejvielu piegādāšana organisma šūnām, lai sasniegtu labu rezultātu. Parasti šo procesu nodrošina masāža, ietīšanās, produkta uzklāšana uz siltas un mitras ādas pēc dušas u.c. Radīti arī līdzekļi ar termoaktīvu efektu, kas paši sasilda ādu, vai pretēji – ar aukstuma formulu, kas saudzē kuperozu ādu, ādu ar vēnu problēmām. Celulīta krēmi padara lielu darbu, veicinot šķidruma izvadīšanu no telpas starp šūnām un tauku šķelšanu audos zem ādas virsmas. Kvalitatīvi līdzekļi panāk redzamu uzlabojumu jau dažās nedēļās.

 

Kā sasniegt labāku rezultātu?
Celulīta ārstēšana vislielāko efektu sasniegs, ja to veiks soli pa solim, izmantojot katram etapam piemērotu līdzekli.
1. solis – ādas sagatavošana: attīrīšana no vecajām šūnām, tonizēšana, mīkstināšana, izmantojot pretcelulīta iedarbības dušas želeju, skrubi vai pīlingu, vannas putas.
2. solis – ādas barošana: aktīvās sastāvdaļas ādā tiek nogādātas, uzziežot pretcelulīta gēlu, ķermeņa pieniņu, krēmu, eļļu u.c. Parasti šos līdzekļus problemātiskajās vietās iesaka lietot pat divreiz dienā, lai āda un ķermeņa līnijas kļūtu stingrākas, samazinātos tauku daudzums un attiecīgo vietu apkārtmērs.
3. solis – dziļāka iedarbība: līdzekļi ar lielāku aktīvo vielu koncentrāciju - maskas un serumi – tiek lietoti retāk, to iedarbība ir spēcīgāka un ilglaicīgāka.

Sieviete pieaugušā vecumā ik pa desmit gadiem vidēji zaudē ap 2 kg muskuļu un aizvieto tos ar gandrīz 7 kg tauku.

Nezaudēsim optimismu!
Ārstniecisks līdzeklis, kosmetoloģiska procedūra vai ķirurģiska manipulācija, kas pilnībā izārstētu no celulīta, joprojām nav atrasta. Lai lietu vēl sarežģītu, jāatzīst, ka ar gadiem celulīts kļūst tikai redzamāks. Tam ir divi galvenie cēloņi: organismam novecojot, āda kļūst plānāka, un muskuļaudi tiek pakāpeniski aizvietoti ar taukaudiem. Sieviete pieaugušā vecumā ik pa desmit gadiem vidēji zaudē ap 2 kg muskuļu un aizvieto tos ar gandrīz 7 kg tauku. Tā kā tauki ir ļoti mīksti, tie nespēj ādu turēt tik gludu un nostieptu, kā muskuļi, un celulīts kļūst izteiktāks.
Nu, ko – ja nevar mainīt situāciju, jāmaina attieksme pret to! Varbūt nav vērts orientēties uz perfektu skaistumu, bet gan uz citām dzīves vērtībām?