Niknais bebrs

 15. jūlijs 2009 16:00 Recepte  skatījumi: 13623



Ja mums ir 1 vesels bebrs, tad dalam viņu 4 daļās (kārtīgi atplēvojam), liekam katlā un vāram, pievienojam lauru lapas, sīpolus, 1 sauju melno piparu (nemaltu). Vāram kamēr gaļa gandrīz mīksta (nedrīkst pārvārīt). Ņemam ārā no katla, atdzesējam.
Saujaucam olīveļļu ar sāli un saspiestu vai rīvētu ķpiloku, svaigi drupināriem pipariem (melnie, zaļie, smaržīgie) un svaigi saberztām kadiķogām, tad ar šo mērcīti apsmērējam vārītos gaļas gabalus. Katru gabalu ietinam pārtikas plēvē un liekam ledusskapī marinēties uz kādām 3-5 dienām.
Jau samarinētu gaļu izņemam no plēves un liekam uz grilla (dārza gill kamīna), vislabāk uz īstas malkas, jo svarīgs ir mērens dūmiņš (nevis uz grilla oglēm) un ļoti lēnām grillējam kamēr gaļa iegūst brūnu garoziņu.

P.S.marinādei var izmantot sinepes, ļoti vieglu etiķa marinādi vai citronu, bet skābs bebrs nav foršs.
P.S.S. bebrs obligāti ir jāvāra, lai pilnībā izslēgtu iespēju saslimt ar trihanelozi un lai atrbīvotu gaļu no specifiska aromāta.

Pasniedz ar oglēs ceptiem jaunajiem kartupelīšiem, mazsālītiem gurķīšiem, zaļumiem un ledeus aukstu dzidro dzērienu.

 

Iesūtījis: Jānis, Grilēšanas recepšu konkursa 

dalībnieks

Sastāvdaļas

1. Sāls
1 maza saujiņa
2. Bebrs
1 gb
3. Dažādi pipari
2 saujas
4. Kadiķogas
1 maza saujiņa
5. Olīveļļa
50 cl
6. Sīpols
2 gb
7. Ķiploks
2 galviņas
8. Lauru lapas
5 gb


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk