Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 5/5
    Sanita Cvetkova

    Ļoti laba vecmāte, piedalās dzemdībās, ļoti noturīga, saprotoša, mīļa, izplaīdzīga un visvislabākā :)

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Agronomi. Mazie, zaļie kukainīši

  Tas notika pašā darba gaitu sākumā. Ir atklātā stunda 1.klasē. Vadu es, bet klasē ir skolas direktore, mācību pārzine un vēl 3 skolotāji. Ir latviešu valodas stunda. Stundā jālasa teksts, kur pieminēti agronomi. Es, pirms teksta lasīšanas, noskaidroju jaunos vārdus. Prasu: "Vai kāds zina, kas ir agronomi?" Viena meitenīte paceļ roku. Es izsaucu, jo tie

Skatīt visus jokus

            

Receptes » Salāti un uzkodas

Ātrie Cēzara salāti ar ceptu vistu. Gatavs 20 minūtēs!

Recepte / Salāti un uzkodas  | Skatījumi 56168

Šajos salātos tiek izmantota vistas cepeša gaļa, taču vari tos pagatavot arī no cūkas vai liellopa cepeša vai izmantot žāvētu vai grilētu vistas krūtiņu.

Viena šī ēdiena porcija izmaksās EUR 1.20!

Šis ēdiens būs gatavs 20 minūtēs! Foto: Imants Ķīkulis

Sastāvdaļas

1. Monterigo vai cita līdzīga cietā siera 100 g
2. Cepta vistas gaļas, sagriezta gabaliņos 300 g
3. Galviņa lapu salātu, ieteicams romiešu salātu 1 gab
4. Baltmaize 3 šķēles
5. Olīveļļa 6 ēd.k.
6. Ķiploka daiviņa 1 gab
7. Sula no puscitrona
8. Sāls, pipari
9. Olas 2 gab

 

4 porcijas

Pagatavošana:

1. Sagriez maizi sīkos kubiņos. Uzkarsē pannā 2 ēdk. eļļas un ierīvē tur ķiploku. Ieber maizi un apcep viegli zeltainu. Nosusini uz papīra dvieļa.
2. Pagatavo mērci: sakul citrona sulu ar 4 ēdk. olīveļļas, sāli un pipariem.
3. Cieti novāri olas. Uz šķīvjiem kārto lapu salātus, uz tiem – vistu, daiviņās sagrieztas olas un sagatavotos grauzdiņus. Pārlej ar mērci un pa virsu plānās skaidās uzrīvē sieru.

Cēzara salātiem klasiski izmanto tā sauktās romiešu salātu lapas – diezgan biezas, sulīgas un mazliet rūgtenas. Nekreņķējies, ja tās nav pieejamas. Es ieteiktu par galveno kritēriju šā produkta izvēlē uzskatīt salātu svaigumu. Cēzara salāti lieliski garšo gan ar ledus salātiem, gan tiem bezvārdīšiem, kas izaug paša dobē. Tu taču zini, cik restorānā maksā porcija šo salātu?

 

IZLASI ARĪ Klasiskie Cēzara salāti


Recepte Ieva Salmane,  stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs
 

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 25. jan 2016 06:25



 

LAPAS KARTE