Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 4/5
    Dace Mūrniece

    Ļoti jauka zobārste. Lieliski saprotas ar bērniem!!!!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Es jau kājiņas kustinu!

Ar Jānīti nākam no bērnudārza. Ārā nav silts, tāpēc Jānītim saku: "Jānīt, nāc, ejam, kustini kājiņas ātrāk." Jānītis man atbild: "Es jau kustinu kājiņas, man dupsis nekustas." Piedalies JANVĀRA joku konkursā!  Šajā reizē balvās grāmatas no dažādām izdevniecībām: Emera Stampa ''Manas, sivēna, super-ap

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Truša aknu pastēte
Gatavojam pastēti mājās!

Receptes » Salāti un uzkodas

Ātrie Cēzara salāti ar ceptu vistu. Būs gatavs 20 minūtēs!

Recepte / Salāti un uzkodas | Skatījumi 36844

Šajos salātos tiek izmantota vistas cepeša gaļa, taču vari tos pagatavot arī no cūkas vai liellopa cepeša vai izmantot žāvētu vai grilētu vistas krūtiņu.

Viena šī ēdiena porcija izmaksās EUR 1.20!

Šis ēdiens būs gatavs 20 minūtēs! Foto: Imants Ķīkulis

Sastāvdaļas

1. Monterigo vai cita līdzīga cietā siera 100 g
2. Cepta vistas gaļas, sagriezta gabaliņos 300 g
3. Galviņa lapu salātu, ieteicams romiešu salātu 1 gab
4. Baltmaize 3 šķēles
5. Olīveļļa 6 ēd.k.
6. Ķiploka daiviņa 1 gab
7. Sula no puscitrona
8. Sāls, pipari
9. Olas 2 gab

 

4 porcijas

Pagatavošana:

1. Sagriez maizi sīkos kubiņos. Uzkarsē pannā 2 ēdk. eļļas un ierīvē tur ķiploku. Ieber maizi un apcep viegli zeltainu. Nosusini uz papīra dvieļa.
2. Pagatavo mērci: sakul citrona sulu ar 4 ēdk. olīveļļas, sāli un pipariem.
3. Cieti novāri olas. Uz šķīvjiem kārto lapu salātus, uz tiem – vistu, daiviņās sagrieztas olas un sagatavotos grauzdiņus. Pārlej ar mērci un pa virsu plānās skaidās uzrīvē sieru.

Cēzara salātiem klasiski izmanto tā sauktās romiešu salātu lapas – diezgan biezas, sulīgas un mazliet rūgtenas. Nekreņķējies, ja tās nav pieejamas. Es ieteiktu par galveno kritēriju šā produkta izvēlē uzskatīt salātu svaigumu. Cēzara salāti lieliski garšo gan ar ledus salātiem, gan tiem bezvārdīšiem, kas izaug paša dobē. Tu taču zini, cik restorānā maksā porcija šo salātu?

 

IZLASI ARĪ Klasiskie Cēzara salāti


Recepte Ieva Salmane,  stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs
 

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 25. Jan 06:25



 

LAPAS KARTE