DELFI
tasty

Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 5/5
    Sanita Cvetkova

    Ļoti laba vecmāte, piedalās dzemdībās, ļoti noturīga, saprotoša, mīļa, izplaīdzīga un visvislabākā :)

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Video Dieviņam

​Opis Sindijai (6 g) saka: "Žēl gan, ka es neredzēšu, kāda tu būsi, kad izaugsi..." Sindija atbild: "Es nosūtīšu dieviņam video, lai tu redzētu, kāda esmu izaugusi." Piedalies AUGUSTA joku konkursā! Balva vairāk kā 50,00 EUR vērtībā Grāmata bērniem Smurfi. Visi uz skolu!, izdevniecība Jumava (cena v

Skatīt visus jokus

Baltais Eko

Dienas recepte

Marinētas baravikas
Kad mežā baravikas ir pārpārēm, tad ir laiks tās marinēt!

Receptes » Salāti un uzkodas

Cēzara salāti ar ceptu vistu (4)

Recepte / Salāti un uzkodas | Skatījumi 27863

Šis ēdiens būs gatavs 20 minūtēs!

Šajos salātos tiek izmantota vistas cepeša gaļa, taču vari tos pagatavot arī no cūkas vai liellopa cepeša vai izmantot žāvētu vai grilētu vistas krūtiņu.

Viena šī ēdiena porcija izmaksās Ls 0,90!

Foto: Imants Ķīkulis

Sastāvdaļas

1. Monterigo vai cita līdzīga cietā siera 100 g
2. Cepta vistas gaļas, sagriezta gabaliņos 300 g
3. Galviņa lapu salātu, ieteicams romiešu salātu 1 gab
4. Baltmaize 3 šķēles
5. Olīveļļa 6 ēd.k.
6. Ķiploka daiviņa 1 gab
7. Sula no puscitrona
8. Sāls, pipari
9. Olas 2 gab

 

4 porcijas

Pagatavošana:

1. Sagriez maizi sīkos kubiņos. Uzkarsē pannā 2 ēdk. eļļas un ierīvē tur ķiploku. Ieber maizi un apcep viegli zeltainu. Nosusini uz papīra dvieļa.
2. Pagatavo mērci: sakul citrona sulu ar 4 ēdk. olīveļļas, sāli un pipariem.
3. Cieti novāri olas. Uz šķīvjiem kārto lapu salātus, uz tiem – vistu, daiviņās sagrieztas olas un sagatavotos grauzdiņus. Pārlej ar mērci un pa virsu plānās skaidās uzrīvē sieru.

Cēzara salātiem klasiski izmanto tā sauktās romiešu salātu lapas – diezgan biezas, sulīgas un mazliet rūgtenas. Nekreņķējies, ja tās nav pieejamas. Es ieteiktu par galveno kritēriju šā produkta izvēlē uzskatīt salātu svaigumu. Cēzara salāti lieliski garšo gan ar ledus salātiem, gan tiem bezvārdīšiem, kas izaug paša dobē. Tu taču zini, cik restorānā maksā porcija šo salātu?


Recepte Ieva Salmane,  stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs (www.garsigs.lv)
 

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 14. Jul 2009 22:00



 

LAPAS KARTE