Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 4/5
    Dace Mūrniece

    Ļoti jauka zobārste. Lieliski saprotas ar bērniem!!!!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Tikai ciemos!

Dārziņā nupat izveidojies jauns "pāris", abiem trīs gadi. Sēž blakus, meitenei jo īpaši actiņas mirdz, - sēž abi un "kaļ nākotnes plānus", kādā pilī dzīvos, kādi mājdzīvnieki būs... - Un vēl tur būs istaba mammai un tētim, - meitene iztēlojas. - Mammai un tētim? - puika sarauc uzacis. - Labāk brauksim pie viņiem tikai ciemos! Piedali

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Cidoniju sīrups - možumam un enerģijai
Esi možs un enerģisks arī drūmā un lietainā laikā!

Jaunākais forumā

Receptes » Salāti un uzkodas

Cēzara salāti ar ceptu vistu (4)

Recepte / Salāti un uzkodas | Skatījumi 28481

Šis ēdiens būs gatavs 20 minūtēs!

Šajos salātos tiek izmantota vistas cepeša gaļa, taču vari tos pagatavot arī no cūkas vai liellopa cepeša vai izmantot žāvētu vai grilētu vistas krūtiņu.

Viena šī ēdiena porcija izmaksās Ls 0,90!

Foto: Imants Ķīkulis

Sastāvdaļas

1. Monterigo vai cita līdzīga cietā siera 100 g
2. Cepta vistas gaļas, sagriezta gabaliņos 300 g
3. Galviņa lapu salātu, ieteicams romiešu salātu 1 gab
4. Baltmaize 3 šķēles
5. Olīveļļa 6 ēd.k.
6. Ķiploka daiviņa 1 gab
7. Sula no puscitrona
8. Sāls, pipari
9. Olas 2 gab

 

4 porcijas

Pagatavošana:

1. Sagriez maizi sīkos kubiņos. Uzkarsē pannā 2 ēdk. eļļas un ierīvē tur ķiploku. Ieber maizi un apcep viegli zeltainu. Nosusini uz papīra dvieļa.
2. Pagatavo mērci: sakul citrona sulu ar 4 ēdk. olīveļļas, sāli un pipariem.
3. Cieti novāri olas. Uz šķīvjiem kārto lapu salātus, uz tiem – vistu, daiviņās sagrieztas olas un sagatavotos grauzdiņus. Pārlej ar mērci un pa virsu plānās skaidās uzrīvē sieru.

Cēzara salātiem klasiski izmanto tā sauktās romiešu salātu lapas – diezgan biezas, sulīgas un mazliet rūgtenas. Nekreņķējies, ja tās nav pieejamas. Es ieteiktu par galveno kritēriju šā produkta izvēlē uzskatīt salātu svaigumu. Cēzara salāti lieliski garšo gan ar ledus salātiem, gan tiem bezvārdīšiem, kas izaug paša dobē. Tu taču zini, cik restorānā maksā porcija šo salātu?


Recepte Ieva Salmane,  stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs (www.garsigs.lv)
 

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 14. Jul 2009 22:00



 

LAPAS KARTE