Ātrie Cēzara salāti ar ceptu vistu. Gatavs 20 minūtēs!

 25. janvāris 2016 6:25 Recepte  skatījumi: 57647

Šajos salātos tiek izmantota vistas cepeša gaļa, taču vari tos pagatavot arī no cūkas vai liellopa cepeša vai izmantot žāvētu vai grilētu vistas krūtiņu.

Viena šī ēdiena porcija izmaksās EUR 1.20!



Šis ēdiens būs gatavs 20 minūtēs! Foto: Imants Ķīkulis


 

4 porcijas

Pagatavošana:

1. Sagriez maizi sīkos kubiņos. Uzkarsē pannā 2 ēdk. eļļas un ierīvē tur ķiploku. Ieber maizi un apcep viegli zeltainu. Nosusini uz papīra dvieļa.
2. Pagatavo mērci: sakul citrona sulu ar 4 ēdk. olīveļļas, sāli un pipariem.
3. Cieti novāri olas. Uz šķīvjiem kārto lapu salātus, uz tiem – vistu, daiviņās sagrieztas olas un sagatavotos grauzdiņus. Pārlej ar mērci un pa virsu plānās skaidās uzrīvē sieru.

Cēzara salātiem klasiski izmanto tā sauktās romiešu salātu lapas – diezgan biezas, sulīgas un mazliet rūgtenas. Nekreņķējies, ja tās nav pieejamas. Es ieteiktu par galveno kritēriju šā produkta izvēlē uzskatīt salātu svaigumu. Cēzara salāti lieliski garšo gan ar ledus salātiem, gan tiem bezvārdīšiem, kas izaug paša dobē. Tu taču zini, cik restorānā maksā porcija šo salātu?

 

IZLASI ARĪ Klasiskie Cēzara salāti


Recepte Ieva Salmane,  stils Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs
 

Sastāvdaļas

1. Monterigo vai cita līdzīga cietā siera
100 g
2. Cepta vistas gaļas, sagriezta gabaliņos
300 g
3. Galviņa lapu salātu, ieteicams romiešu salātu
1 gab
4. Baltmaize
3 šķēles
5. Olīveļļa
6 ēd.k.
6. Ķiploka daiviņa
1 gab
7. Sula no puscitrona
8. Sāls, pipari
9. Olas
2 gab


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Esi man blakusLasīt vairāk

Lasi vēl

Reklāma

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk