Burkānu dzēriens

 14. jūlijs 2009 6:00 Recepte  skatījumi: 1616



Burkānus nomazgā, notīra, atkal nomazgā un sarīvē uz smalkas rīves. Pierīvē arī ½ apelsīna mizas. Sarīvētajai burkānu masai pielej aukstu novārītu ūdeni (uz 1kg masas 0,5 l ūdens) un noliek uz 1 – 2 stundām stāvēt.
Pēc tam izspiež sulu, pieliek cukuru un citronskābi, uzkarsē līdz 75 – 80 grādiem (ne vairāk), salej burkās, uzliek vāciņus un traukā karsē. Ūdens temperatūrai traukā pa virsu karsēšanas laikā jābūt 75 – 80 grādiem. Puslitra burkas karsē 20 minūtes, litra burkas – 30 minūtes. Dzērienu nevajag pārkarsēt, jo tad tas iegūst vārītu burkānu garšu.
Izkarsētās burkas aizvalcē un parastā veidā atdzesē.
Lai iegūtu 1l burkānu dzēriena, aptuveni vajag 1 kg burkānu, 50 g cukura, 2 – 3 g citronskābes, ½ apelsīna mizas. Citronskābes vietā burkānu sulai var pielikt 20% apmērā dzērveņu sulu. Uz 1l sulas var pielikt 0,1 g vanilīna.

Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993
 

Sastāvdaļas

1. Burkāni
2. Cukurs
3. Apelsīns


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk