Ķiršu sula

 13. jūlijs 2009 23:00 Recepte  skatījumi: 9015



Sula no ķiršiem ir viegli spiežama.
1.    paņēmiens. Izspiesto sulu uzkarsē līdz 96 grādiem un tūliņ salej karstās pudelēs, kas tikko izņemtas no verdoša ūdens. Pudeles noslēdz ar steriliem korķa aizbāžņiem, kas arī tikko izņemti no verdoša ūdens, un noliek guļus, aizbāžņu papildus karsēšanai. Kad sula pilnīgi atdzisusi, aizbāžņus aplej ar laku, vasku vai parafīnu. Sulu glabā tumšā vietā.
Pudelēs sulu salej līdz kakla malām, lai izspiestu gaisu, bet korķi iespiež griežot.
2.    paņēmiens. Aukstu sulu salej aukstās pudelēs, kuras noslēdz ar steriliem korķa aizbāžņiem un apsien ar aukliņu. Pudeles novieto aukstā ūdenī katlā uz paliktņa un pasterizē 75 grādu temperatūrā: 0,5 l pudeles 30 minūtes, litra pudeles 40 minūtes. No ūdens izņemtās pudeles noliek guļus aizbāžņu papildu karsēšanai. Pēc pilnīgas atdzišanas aizbāžņus aplej ar laku, vasku vai parafīnu.
Sulu no ķiršiem var iegūt ar tvaicēšanas paņēmienu.

 Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993
 

Sastāvdaļas

1. Ķirši


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk