Ātrā biskvīta - zemeņu kūka

 13. jūlijs 2009 22:00 Recepte  skatījumi: 19136



Foto: Kristaps Šteinbergs


Traukā ļoti kārtīgi atdala olu baltumus no dzeltenumiem, baltumiem pieber 3 ēdamkarotes cukura, var piepilināt pāris pilienus citrona sulas, lai labāk putojas. Putot ar mikseri, līdz baltumu masa stingra. Dzeltumus atsevišķā traukā sakult un tad "iecilāt" baltumu masā, ieisijājot arī 3 ēdamkarotes miltu ar 1 tējkaroti cietes. Masu kārtīgi neizmaisīt, bet tikai, līdz tā viendabīga. Masu liet formā un cept aptuveni 30 min 150 grādos, līdz tā iegūst gaiši zeltainu brūnumu.
Biskvītu atdzesē 10 min un dekorē ar putukrējumu un zemenēm, avenēm vai citām ogām.

Kūku var veidot arī vairākās kārtās, un kā pildījumu izmantot svaigi rīvētas zemenes ar cukuru, kuras samaisītas ar putukrējumu.

 

Iesūtījusi: Laura Saliete

Sastāvdaļas

1. Olas
3 gab
2. Milti
3 ēd.k.
3. Ciete
1 tējk.
4. Cukurs
3 ēd.k.
5. Dekorēšanai: saldais krējums, ogas


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk