Žāvētās gaļas pīrādziņi

 12. jūlijs 2009 20:00 Recepte  skatījumi: 16996

Kas gan ir Līgo svētki bez gardiem gaļas pīrādziņiem..?



Foto no Iļģuciema maiznīcas arhīva


Ņem  800 gr miltus un izsijā bļodā. Lej klāt pienu, pievieno 2 paciņas sausā rauga, 100 gr izkausēta sviesta, cukuru, sāli, 3 olu dzeltenumus. Visu maisa un 10 min mīca mīklu, kamēr mīkla atlec no rokām. Raudzē apmēram 1 stundu. Gaļu sagriež smalki pīrādziņu pildīšanai. Pāri palikušos miltus izmanto, ja mīkla ir pārāk lipīga. Atlikušos divu olu dzeltenumus izmanto pīrādziņu apsmērēšanai. Cep 200 grādu tempertūrā.

Sastāvdaļas

1. Žāvētā gaļa1
400 gr
2. Olas dzeltenumi
5 gab
3. Paciņas sausā rauga
2 paciņas
4. Krejums
3 ēdamkarotes
5. Cukurs
2 ēdamkarotes
6. Sāls
1 tējkarote
7. Sviests
100 grami
8. Piens
500 ml
9. Kviešu milti
1 kg


0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk