Upeņu ievārījums

 12. jūlijs 2009 14:00 Recepte  skatījumi: 33485



Gatavojot upeņu ievārījumu, jāiegaumē, ka upene ir „sausa” oga, sīka, ar biezu mizu, bet tas nozīmē, ka uz 1 kg ogu ūdens jāņem vairāk par parasto mēru – 1,5 glāzes. Cukuru ņem 1 kg un 1 kg ogu.
Lielas, noskalotas, apžuvušas ogas ieber verdošā sīrupā un, trauku sakratot, tajā vienmērīgi iegremdē.  Vāra 20 – 25 minūtes, skaitot no sīrupa vārīšanās sākuma, tad pārbauda gatavību. Tā pareizi vārot, iegūst ļoti labu saldskābu mīkstas konsistences ievārījumu, kas nekad nesacukurojas.

Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993
 

Sastāvdaļas

1. Upenes
2. Cukurs
3. Ūdens


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk