Aveņu ievārījums

 12. jūlijs 2009 12:00 Recepte  skatījumi: 31965


Foto: Laura Saliete


 

Lielas, tikko nogatavojušās ogas (tām jābūt vienādā gatavības pakāpē) saber kārtām ar pusi cukura un noliek vēsā vietā uz 4 – 6 stundām.

 

Pēc tam izdalījušos sulu salej katlā, pieber atlikušo cukuru (uz 1 kg ogu 1 kg cukura), pielej ūdeni, rēķinot ¼ glāzes uz 1 kg cukura, un vāra. Verdošā sīrupā ieber ogas un sakrata, lai tās pa visu sīrupu izdalītos vienmērīgi.

 

Nav ieteicams ogas vārīt uzreiz lielā vairumā, jo tās ir maigas un saspaidās. Tās jāvāra ātri, jo lēni vārot zūd ogu krāsa. Nekādā gadījumā nedrīkst pieļaut visas masas vārīšanos. Vārīšanās procesam jānoris tikai katla vidū. Pēc 30 minūtēm, skaitot no vārīšanās sākuma, ievārījums parasti ir gatavs.

 

Recepte no grāmatas: Produktu pārstrāde un konservēšana mājas apstākļos.- R: Avots,1993

Sastāvdaļas

1. Avenes
2. Cukurs
3. Ūdens


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk