Ķiršu kompots

 04. jūlijs 2016 6:40 Recepte  skatījumi: 44126

Laiks gatavot krājumus ziemai!



Foto: Shutterstock.com

Kompots ziemai!


Pēc izskata ļoti skaistu kompotu iegūst no tumšsarkanajiem ķiršiem.
Ķiršus novāc ar kātiņiem, kurus norauj pēc augļu nomazgāšanas.
Ķiršus liek burkās, piedauzot uzmanīgi pret galdu, lai tie sagultos blīvāk. Burkas ar ķiršiem piepilda līdz sašaurinājumam un pielej līdz tam pašam līmenim ar aukstu cukura sīrupu, kas pagatavots, ņemot uz 1 l ūdens 200 – 500 g cukura (pēc garšas).
Burkām uzliek vāciņus, tad tās novieto aukstā ūdenī katlā uz paliktņa ar ūdeni ļoti lēni uzkarsē līdz 80 – 85 grādiem. Šādā temperatūrā tur – ½ l burkas 10 – 15 minūtes, litra burkas – 20 – 25 minūtes.
 

Sastāvdaļas

1. Ķirši
2. Ūdens
3. Cukurs


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk