Melba

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Vaniļas pāksti gareniski pārgriež un izkasa saturu. Avenes pārlasa, pievieno ūdeni, pūdercukuru, citronu sulu, vaniļu, liķieri un mikserī sasmalcina. Biezeni izberž caur sietu. Persikus sadursta ar dakšiņu, uz mirkli ieliek verdošā ūdenī, noņem miziņu, mīkstumu pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Saldējumu saliek 4 stikla traukos, virsū uzliek persiku pusītes un pārlej ar aveņu mērci. Krējumam pieliek vaniļu, saputo un veido rotājumu ap persikiem. Ja vēlas, desertu var rotāt ar šokolādes lapiņām.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Vaniļas pāksts
  • Šokolādes lapiņas
  • Vaniļas cukurs - 1.paciņa
  • Vaniļas saldējums - 250.g
  • Svaigi persiki - 2.gab
  • Aveņu liķieris - 20.g
  • Puscitrona sula
  • Pūdercukurs - 100.g
  • Ūdens - 6.ēd.k.
  • Avenes - 300.g
  • Saldais krejums - 1/2.glāze