Melba

 09. jūlijs 2009 6:00 Recepte  skatījumi: 4053



Foto: Viktorija Kuprijanova, http://www.fotostill.lv/


Vaniļas pāksti gareniski pārgriež un izkasa saturu. Avenes pārlasa, pievieno ūdeni, pūdercukuru, citronu sulu, vaniļu, liķieri un mikserī sasmalcina. Biezeni izberž caur sietu. Persikus sadursta ar dakšiņu, uz mirkli ieliek verdošā ūdenī, noņem miziņu, mīkstumu pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. Saldējumu saliek 4 stikla traukos, virsū uzliek persiku pusītes un pārlej ar aveņu mērci. Krējumam pieliek vaniļu, saputo un veido rotājumu ap persikiem. Ja vēlas, desertu var rotāt ar šokolādes lapiņām.

Sastāvdaļas

1. Vaniļas pāksts
2. Šokolādes lapiņas
3. Vaniļas cukurs
1 paciņa
4. Vaniļas saldējums
250 g
5. Svaigi persiki
2 gab
6. Aveņu liķieris
20 g
7. Puscitrona sula
8. Pūdercukurs
100 g
9. Ūdens
6 ēd.k.
10. Avenes
300 g
11. Saldais krejums
1/2 glāze


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk