Mājas cepumi

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

Sviestu saputoju ar cukuru, pierīvēju citrona miziņu, pielieku krējumu, kartupeļu cieti, kviešu miltus, sodu un citrona sulu. Samīcu, izveltnēju plānā plāksnē, sagriežu kvadrātiņos (var spiest ari ar formiņām) un cepu vidējā temperatūrā. Mājas cepumus labprāt lietoju pie tējas, tajos ir samērā maz taukvielu.


Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Citrona sula
  • Kartupeļu ciete - 200.g
  • Kviešu milti - 400.g
  • Cukurs - 250.g
  • Sviests - 100.g
  • Skābs krējums - 5.ēd.k.
  • Olu dzeltenumi - 2.gab
  • Soda - 1/2.tējk.