Ābolu un plūmju ievārījums

 06. jūlijs 2009 16:00 Recepte  skatījumi: 6665



Plūmes noblanšē, noņem miziņas, izņem kauliņus un sagriež gabalos. Ābolus nomizo, izņem serdes un sadala šķēlēs. Plūmes kopā ar āboliem, ūdeni, kanēli un timiānu liek katlā, nosedz ar vāku, uzvāra un turpina vārīt apmēram 5-10 minūtes. Pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl 2 minūtes. Noņem no plīts un uzmanīgi nosmeļ putas. Ievārījumu pilda tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Plūmju vietā var izmantot arī mellenes vai upenes.

Vēl receptes lasi www.dansukker.lv
 

Sastāvdaļas

1. Ābolu
1 kg
2. 660 g dansukker ievārījuma cukura „1+3” vai 1 kg dansukker ievārījuma cukura
3. Kanēļa miziņas
2 gb
4. Ūdens
300 ml
5. Timiāna zariņi
2 gb
6. Plūmju
1 kg


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk