Zemeņu balzamiko ievārījums

Foto no Dansukker arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Dansukker arhīva.

Ogas noskalo un pārlasa. Lielākās ogas sadala sīkāk. Vāra kopā ar vīnu un etiķi 5 minūtes. Pievieno cukuru un turpina vārīt vēl 2 minūtes. Noņem no plīts un uzmanīgi nosmeļ putas. Ievārījumu pilda tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

* Sarkanais vīns un tumšais balzamiko etiķis padarīs ievārījumu tumšu, bet baltvīns un baltais balzamiko etiķis to “izbalinās”.

 

Vēl receptes lasi www.dansukker.lv
 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Vīna* - 200.ml
  • Zemeņu - 2.litri
  • Balzamiko etiķa - 100.ml
  • 660 g dansukker ievārījuma cukura „1+3” vai 1 kg dansukker ievārījuma cukura