Bumbieru ievārījums ar safrānu un čili

 07. augusts 2016 6:00 Recepte  skatījumi: 2961



Foto no Dansukker arhīva.


 

Bumbierus nomizo, izgriež serdes un sagriež smalkās šķēlītēs. Kopā ar safrānu un cukura sīrupu izklāj lēzenā katlā, pārsedz ar vāku, uzvāra un turpina vārīt 5 līdz 10 minūtes. Čili noskalo, sasmalcina un kopā ar Ievārījuma cukuru pievieno ievārījumam. Visu vēlreiz uzvāra (ampēram 2 minūtes), salej tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā. Ļoti labi garšo kopā ar sieru vai grauzdiņu.

* Sīrupa vietā var izmantot 200 ml ūdens un 100 g cukura.


 

Sastāvdaļas

1. Gatavu bumbieru
1 kg
2. Sarkanā čili pāksts
1 gb
3. 330 g dansukker ievārījuma cukura „1+3” vai 500 g dansukker ievārījumu cukura
4. Dansukker baltā cukura sīrupa *
300 ml
5. Safrāna
1/2 g


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk