Aprikožu ievārījums ar želeju

 06. jūlijs 2009 12:00 Recepte  skatījumi: 3597



Aprikozes sagatavo vārīšanai. Ja tās smalki sagriež, gabaliņi vārot neizjūk. Ja aprikozes applaucē ar verdošu ūdeni, novelk miziņu, izņem kauliņus un sasmalcina ar blenderu, tad vārot izveidojās veindabīga masa.

Aprikožu gabaliņus vai masu kopā ar citrona miziņu un sulu liek katlā, pievieno ar divām ēdamkarotēm cukura sajauktu želejas pulveri, maisot uzvāra, karsē vienu minūti, pieber cukuru un, nepārtraukti maisot, vāra trīs minūtes. Beigās pievieno alkoholu, uzkarsē un pilda burkās.

 

 

Izdevniecība Jumava "Omes pavārgrāmata", 2003.

Sastāvdaļas

1. Citrons
1 gb
2. Želejas pulveris (2:1)
1 paciņa
3. Cukurs
1/2 kg
4. Degvīns vai balzāms
4 ēdamkarotes
5. Aprikozes
1 kg


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk