Ievārījumi ar želejas pulveri

 06. jūlijs 2009 11:00 Padoms  skatījumi: 2862

Ar želējošo cukuru vārīts ievārījums ir stingrāks un biezāks.




Klasiskajā variantā ievārījumam ogām vai augļiempievieno tikpat daudz vai nedaudz vairāk cukura, vārot ievārījumu (marmelādi, želeju) ar želejas pulveri, var samazināt cukura daudzumu atbilsoši pievienotā želejas pulvera konsentrācijai, kas norādīta uz paciņas.

Ja uz paciņasrakstīts 1:1, tad jāņem 1kg ogu un tikpat daudz cukura. Ja attiecība ir 2:1, tad cukura daudzums samazinās uz pusi. Katram želejas pulverim pievienoti precīzi ievārījuma vārīšanas noteikumi.

Pievienojot želejas pulveri, samazinās vārīšanas laiks, līdz ar to labāk saglabājās vitamīni, ievārījums nemaina krāsu un aromātu.

 

 

Izdevniecība Jumava "Omes pavārgrāmata", 2003.



0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk