Marinēti gurķi 1

 09. augusts 2012 6:10 Recepte  skatījumi: 55818

Pagrabs gaida jaunās gurķu burkas!:)



Ja ziemā var celt galdā paša marinētus gurķīšus... mmm!


 

Gurķus blanšē ar verdošu ūdeni, liek burkā un pārlej ar ūdeni, kurā izšķīdināts sāls un cukurs.

 

Marinēšana: Notīra un nomizo burkānus, sīpolu, ķiploku un kopā ar garšvielām pilda trīslitru burkā.

Burku pasterizē un pirms aizvalcēšanas tajā ielej 2 tējkarotes esences. Aizvalcētu burku paripina, lai esence sajaucās, tad pusstundu atdzesē.

 

Izdevniecība Jumava " Omes pavārgrāmata", 2003.

Sastāvdaļas

1. Gurķi
2. Cukurs
3 ēdamkarotes
3. Sāls
3 ēdamkarotes
4. Ūdens
1 litrs
5. Lauru lapas
6. Krustnagliņas
7. Malti melnie un smaržīgie pipari
8. Dilles
9. Ķiploka daiviņas
3 gb
10. Burkāns
1 gb
11. Sīpols
1 gb
12. Etiķa esence 70%
2 tējkarotes


1 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk