Marinēšana

 03. jūlijs 2009 10:00 Padoms  skatījumi: 7279

Abas omas rudeņos ir pārņemtas ar marinēšanu Tās pamatā ir etiķskābes konservējošā iedarbība. Pilsētas Oma etiķa vietā var izmantot citronskābi, tad augļi un ogas ir ar maigāku garšu.

 




Marinēti augļi un ogas, tāpat kā dārzeņi ir laba piedeva dažādiem gaļas ēdieniem. Marinādes kvalitāte atkarīga no pievienotajām garšvielām. Jato būspar daudz, zudīs produkta dabiskā garša.

Veikalos nopērkamie gataviegaršvielu maisījumi marinēšanai- ķirbjiem, bietēm, sēnēm, utt. atvieglo darbu- atliek tikai pievienot ūdeni un etiķi. Marinētos augļus, ogas un dārzeņus arī pasterizē. Aizvalcētas burkas nav jāapgāz otrādi, jo marinādes skābei nevajadzētu saskartes armetāla vāciņiem.

 

 

Izdevniecība Jumava " Omes pavārgrāmata", 2003.



0 Pievienot komentāru

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk