Bumbieru kompots

FOTO: Shutterstock.com

Pusgatavus bumbierus nomizo, izgriež ziedu kausiņus, sagriež gareniski 4 daļās un, lai  nekļūtu tumši, tūlīt liek citronskābes ūdenī.

Sagatavotā cukura sīrupā liek nocitronskābes ūdens izņemtos bumbierus, apvāra pusmīkstus, tad sapilda dezinficētās burkās.

Sīrupuu vēlreiz uzvāra, nostādina vai izfiltrē un pārlej bumbieriem.

Kompotu pasterizē 90ºC temperatūrā: puslitra burkas aizvelcē, apgaž otrādi un atdzesē.

Lai sīrups būtu izskatīgāks, tam pievieno nedaudz jāņogu sulas.

 

Reklāma
Reklāma

Izdevniecība Jumava " Omes pavārgrāmata", 2003.

 

Sastāvdaļas

  • Bumbieri - 1,5.kg
  • Ūdens - 1.litrs
  • Cukurs - 300.gr