Kompota gatavošana. Īsa pamācība jaunām saimniecēm

 03. jūlijs 2009 9:00 Padoms  skatījumi: 7308

Kompotam vajag salīdzinoši mazāk cukura, nekā ievārījumam. Kompota gatavošanā liela nozīme ir pasterizēšanai, lai iznīcinātu mikroorganismus.



Foto: Shutterstock.com

Kompotam izvēlas cietus, mazliet pat negatavus augļus un ogas.


 

1. Kompotam izvēlas cietus, mazliet pat negatavus augļus un ogas.

2. Cukura sīrupiem un augļu vai ogu sulām, ar ko pārlej kompotu, jābūt dzidrām.

3. Kompotus pasterizējot, nedrīkst pārkarsēt, tad šķidrums kļūst duļķains.

4. Ļoti garšīgi un aromātiski ir asorti - jaukto augļu un ogu kompoti, taču rūpīgi jāsaskaņo komponentu garša, krāsa un gatavības pakāpe.

 

Izdevniecība Jumava "Omes pavārgrāmata", 2003



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk