Biešu un ābolu salāti

 02. jūlijs 2009 23:05 Recepte  skatījumi: 5978




 

1. variants
Novāru 1kg sarkano biešu, atdzesēju, nomizoju un sagriežu gabaliņos, 0,5 kg skābo ābolu izgriežu serdes un sagriežu gabaliņos, smalki sagriežu sīpolu. Visu rūpīgi samaisu, pildu 0,5 1 burciņās un pārleju ar marinādi, kas sagatavota no 1l ūdens, 100-150 g cukura, 10g sāls un 5g citronskābes. Marinādi vārot, tai pielieku kanēļa miziņu. Burciņas pasterizēju un aizvākoju. Uz burkām var likt ari plastmasas vāciņus.

2. variants
Novārītas un atdzesētas bietes notīru, sarīvēju un uz 1l masas pieleju glāzi ūdens, lieku 1 tējkaroti (ar kaudzi) sāls, 2 tējkarotes cukura, strīķētu tējkaroti maltu ķimeņu, pēc garšas — citronskābi, bet, ja kāds vēlas pikantākus salātus, tad — etiķa esenci.
Masu karsēju un ļauju ļoti lēni 10 minūtes burbuļot. Karstu pildu burciņās un nekavējoties aizvākoju.

 

 

 

Recepte no grāmatas: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

Sastāvdaļas

1. Ķimenes
2. Sāls
3. Cukurs
4. Sīpoli
5. Skābi āboli
6. Bietes


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk